» » Працівники Тернопільської митниці Міндоходів успішно освоїли курс ділової англійської мови у ТНЕУ

Працівники Тернопільської митниці Міндоходів успішно освоїли курс ділової англійської мови у ТНЕУ

Дата: 24-02-2014, 14:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Нещодавно відбулася зустріч ректора Тернопільського національного економічного університету, доктора економічних наук, професора Андрія Ігоровича Крисоватого, директора Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ, доктора економічних наук, професора Оксани Миронівни Десятнюк з начальником Тернопільської митниці Міндоходів  та працівниками, які успішно освоїли курс ділової англійської мови у ТНЕУ. 

 

«Наука нерозривно пов’язана з життям. Ми навчаємося кожен день, стаємо зрілішими думками, набираємося життєвого досвіду. Саме ним ми ділимося зі своїми колегами. Це дуже важливо. Мені  приємно, що наші співробітники мають можливість почерпнути нові знання. Володіння іноземними мовами є однією з рис висококваліфікованого працівника. Багато випускників Тернопільського національного економічного університету працює на Тернопільській митниці. Це є результатом тісної співпраці, й  ми цим дуже пишаємося. Перш за все, я хочу бачити серед своїх працівників людей, які люблять свій народ, відстоюють інтереси своєї держави, мають гідність та відповідальність перед громадою. Я радий, що ми спільно зробили ці кроки , адже сьогодні це необхідно кожному із нас», - зауважив начальник Тернопільської митниці Міндоходів, інспектор податкової та митної справи І рангу Юрій Олександрович Стороженко.

 

«Надзвичайно приємно вручати сертифікати працівникам Тернопільської митниці. Своєю працею ви формуєте імідж нової України. Я дякую кожному із вас, адже  саме ви долучаєтеся до навчального процесу і завдяки фахівцям-практикам студенти ТНЕУ добре знають митну справу. Тернопільський національний економічний університет постійно шукає нові вектори співпраці. У нас створено Інститут інноваційних освітніх технологій, що став основою побудови освітянського простору сьогодення. Також ми започатковуємо Інститут митної справи України спільно з Міністерством доходів і зборів та регіональними митницями, зокрема Тернопільською митницею. Це запорука продовження нашої співпраці і в майбутньому. Я хочу подякувати колишньому керівнику Тернопільської митниці, Миколі Олександровичу Харкавому,  за те, що він відгукувався на наші пропозиції й започаткував багато цікавих проектів. У наш час дуже важко працювати у сфері зовнішніх економічних відносин без знання іноземних мов. Кожен, хто навчався в університеті на курсах, отримує сьогодні сертифікат. Це не просто документ, а підтвердження вашого рівня знань, запорука кар’єрного росту. Цим ми підбиваємо підсумки першого етапу нашої співпраці. Дякую вам, що Тернопільська митниця крокує у ногу з часом разом із ТНЕУ. Запрошуємо вас до подальшої співпраці», - сказав Андрій Ігорович.

 

З промовою виступила також директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ Оксана Миронівна Десятнюк. «Співпраця між університетом і митницею є дуже важливою. Це дає нам  поєднання теорії і практики. Наша країна потребує змін, тому ми будемо шукати нові шляхи, інноваційні підходи для того, щоб підняти Україну на вищий рівень розвитку, тому що всі ми працюємо на благо нашого народу. Я дякую керівництву Тернопільської митниці Міндоходів за допомогу у реалізації наших проектів. Ми врахуємо ваші пропозиції й створюватимемо нові умови для співпраці. Дякуємо, що ви були наполегливими й успішно склали тестування», - зазначила Оксана Миронівна.

 

Після вітальних слів гостей та господарів дійства, усім слухачам мовних курсів вручили сертифікати. Емоції вирували,  ділилися враженнями і випускники, і ті, хто прийшов привітати.

 

Старший державний інспектор організації митного контролю Ніна Олександрівна Петрук розповіла, що отримала на курсах знання, необхідні для професійної діяльності, адже їй часто доводиться спілкуватися з іноземцями. «Нас навчали товарознавству та веденню документації  іноземною мовою, а це вкрай важливо сьогодні», - сказала Ніна Олександрівна.

 

Інспектор митної служби відділу митного оформлення №1 Віталій Сергійович подякував викладачам ТНЕУ й сказав: «Сподобалось те, що цей курс був адаптований для митників. Дуже багато нових слів,  виразів. Також мовний матеріал був підібраний тематично для працівників окремих відділів: боротьби з контрабандою, відділу митного оформлення, митної вартості. Кожен з нас почерпнув щось нове для себе, те ,що він може застосувати  у роботі».