» » Щорічна зустріч координаторів Інформаційних центрів ЄС

Щорічна зустріч координаторів Інформаційних центрів ЄС

Дата: 31-01-2014, 15:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У січні в Києві відбулась щорічна зустріч координаторів Інформаційних центрів Європейського Союзу. У зібранні взяла участь координатор Інформаційного центру Європейського Союзу Тернопільського національного економічного університету Олена В'ячеславівна Васильків. 

 

  Захід об’єднав тринадцять  учасників з різних куточків країни, які підсумували роботу Інфоцентрів за 2013 рік, обмінялися досвідом, а також окреслили перспективи діяльності у 2014 році. Ця зустріч стала частиною інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», яку Представництво Європейського Союзу продовжує реалізовувати. 

 

Сьогодні в Україні діє шістнадцять інформаційних центрів ЄС, які розташовані у вищих навчальних закладах чотирнадцяти міст України: Дніпропетровськ, Київ (три центри), Луцьк, Севастополь, Сімферополь, Тернопіль, Харків, Херсон, Чернівці, Суми, Одеса, Донецьк, Біла Церква та Вінниця. Основна мета діяльності інформаційних центрів Європейського Союзу - поширення інформації про ЄС та його політику, надання допомоги університетам в навчанні студентів та проведенні дослідницької роботи з питань європейської інтеграції. 

 

Пані Вікторія Давидова, Радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні, привітала учасників та зазначила, що Інформаційні центри ЄС є важливою просвітницькою ланкою у роботі Представництва і надійним джерелом поширення найбільш актуальної інформації про діяльність Європейського Союзу, його відносин з Україною і освітні програми ЄС для студентів та молодих науковців. Ірина Стаднійчук, документаліст Представництва Європейського Союзу в Україні, ознайомила учасників з новими періодичними виданнями, брошурами та електронними можливостями, а також розповіла про напрями подальшої співпраці між Представництвом та Інформаційними центрами ЄС у регіонах.

 

Окрім презентацій своєї діяльності, що є важливою частиною щорічної зустрічі, координатори Інфоцентрів ЄС прослухали практичні курси з комунікацій, івент-менеджменту, нових медіа та візуалізації даних. Також учасники вчились формулювати ключові повідомлення та визначали способи залучення цільових аудиторій до діяльності Інфоцентрів ЄС.

 

Під час тренінгу Ірина Маркова познайомила учасників з можливостями соціальних мереж, розповіла про основи візуалізації даних та створення інфографіки. Також учасники створили спільну групу в мережі Facebook, що стане он-лайн майданчиком для спілкування та обміну досвідом.

 

Тренінг був цікавим та корисним, особливо практична робота з соціальними мережами, візуалізацією даних та побудовою ключових повідомлень. Здобуті знання допоможуть зробити майбутні зустрічі змістовнішими, а презентації звітів більш ефективними.