Шановні студенти!

Дата: 27-11-2013, 15:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Україна засвідчила свою належність до європейської цивілізації не лише географічно, а й ціннісно, духовно і ментально. Нам не потрібно переконувати когось, що ми європейці. Тернопільський національний економічний університет уже багато років поспіль співпрацює з кращими університетами Європи, гідно конкурує на ринку освітніх послуг з університетами сусідніх країн-членів Євросоюзу.

 

Висловлюю солідарність із прагненням української молоді продовжувати курс на євроінтеграцію. 

 

У нашому вищому навчальному закладі процес інтеграції ми розпочали уже давно. З кожним роком розширюється та вдосконалюється міжнародна співпраця університету. Тернопільський національний економічний університет є членом Європейської асоціації міжнародної освіти (1999 рік), Європейської асоціації університетів (2007 рік). У 2008 році ТНЕУ приєднався до Великої хартії університетів,чим засвідчив приналежність до обраного курсу. 

 

Сьогодні університет уклав 57 угод та співпрацює з вищими навчальними закладами 18 європейських країн. У ТНЕУ успішно реалізовуються практики академічних обмінів з університетами Нідерландів, Бельгії, Польщі, Німеччини, Болгарії, Греції. Зацікавленість серед студентів та молодих науковців до такої форми міжнародного співробітництва постійно зростає, і кожне наступне покоління молодих фахівців Тернопільського національного економічного університету стає дедалі  мобільнішим, більш зорієнтованим на опанування іноземних мов, відкритим до спілкування. 

 

Ми маємо намір і надалі захищати вибір наших студентів, відповідно до конституційних прав, університетської місії та громадянського сумління. 

 

Будуймо толерантне суспільство, в якому кожен сам вирішує, які мати погляди.  

 

Впроваджуючи європейські стандарти у навчальний процес розуміємо, що ми не можемо дозволити собі припинити нашу  повсякденну діяльність, адже кожен має право вибору. 

 

Закликаємо усіх студентів, громаду Тернопілля до толерантності, взаємоповаги й виваженості. 

 

Звертаючись до Вас, прошу не піддаватись на провокації й бути ввічливими та мудрими. 

 

Цими днями ми складаємо іспит на європейську зрілість. Будьмо європейцями у кожному нашому кроці: праці, навчанні, суспільних акціях.

 

 

Ректор ТНЕУ          А. І. Крисоватий