» » Круглий стіл «Проблеми працевлаштування випускників вищих навчальних закладів»

Круглий стіл «Проблеми працевлаштування випускників вищих навчальних закладів»

Дата: 22-11-2013, 11:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Двадцять першого листопада 2013 року в ТНЕУ відбувся круглий стіл «Проблеми працевлаштування випускників вищих навчальних закладів».

 

На зустрічі були присутні проректор з науково-педагогічної роботи, доктор економічних наук, професор Василь Ярославович Брич, проректор з науково-педагогічної роботи, доктор економічних наук, професор Богдан Любомирович Луців, представники компаній-роботодавців та Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, голова Ради молодих вчених Тарас Ярославович Маршалок та студенти факультету економіки та управління.

 

«В Україні гостро постала проблема працевлаштування», ─ зауважив Василь Ярославович Брич. «Вона стосується не лише вищих навчальних закладів та випускників, а й роботодавців. Сьогодні ми разом хочемо відповісти на запитання: «Яким повинен бути конкурентоздатний працівник?». Тернопільський національний економічний університет обрав новий вектор розвитку, що зорієнтований на європейські стандарти. Сподіваємося, що тісна співпраця з компаніями-роботодавцями дозволить нам забезпечити  випускників робочими місцями. Але, нажаль, проблеми з працевлаштуванням досі є».

 

З промовою виступив також Богдан Любомирович Луців. Він зазначив, що у минулому держава працевлаштовувала випускників. Тепер вони повинні шукати робоче місце самі. «Кількість трудових емігрантів становить шість з половиною мільйонів. Наше завдання зробити так, щоб випускники ТНЕУ не повторили їх долю», ─ наголосив Богдан Любомирович.

 

Студенти  представили свої презентації на теми, якими знаннями та професійними компетенціями повинні володіти випускники, щоб гідно працевлаштуватися.