» » Любов до Мудрості «На бенкеті у Слова» зібрала студентів і викладачів ТНЕУ, письменників і філософів…

Любов до Мудрості «На бенкеті у Слова» зібрала студентів і викладачів ТНЕУ, письменників і філософів…

Дата: 21-11-2013, 15:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Двадцятого листопада, з нагоди Міжнародного дня філософії, який проводиться з 2002 року за регламентом ЮНЕСКО у третій четвер листопада, у стінах наукової бібліотеки ТНЕУ відбулося свято Любові до Мудрості (Філософії) - «На бенкеті у Слова». На бенкет організатори запросили голову Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України, письменника Євгена Безкоровайного, головного редактора газети ТНЕУ «Університетська думка», члена НСЖУ, члена НСПУ Марію Баліцьку, художника-графіка, літератора, дипломанта міжнародного конкурсу плакатів, філософа за покликанням душі Анатолія Заблуду. Також у заході взяли участь лауреати Всеукраїнських конкурсів, студенти Тернопільського музичного училища ім. Соломії Крушельницької – акордеоніст-віртуоз Василь Кравчук та дует бандуристок Адріана Божок і Марія Чубак, які співом та музикою зробили свято ще більш урочистим і обрамленим чудовою мелодійною атмосферою. Студенти Тернопільського національного економічного університету підготували цікаві доповіді, есе, літературні читання.

 

Спільна платформа глобальних соціальних та культурних перетворень стимулювала публікаційні роботи з приводу викликів між соціумом, саме розгляд цього питання був метою даного заходу. Зробивши короткий вступ, ведучі запросили до слова Євгена Івановича Безкоровайного. Письменник  на початку своєї промови наголосив на важливості усвідомлення кожним зуміти змінити світ, але найперше змінити в ньому себе, бо саме це робить світ кращим. Саме тому у філософії має місце пісня, слово, поезія. Талановитий митець слова закликав усіх до нових звершень і розкриття себе через читання та написання книг як духовної скарбниці мудрості. Після чого зачитав власні твори. Студентка першого курсу факультету фінансів Марина Мещерякова виступила з власним есе, визначивши різні філософські світогляди і їх вплив на припущення видатних філософів, що реалізувались на практиці. Марія Йосипівна Баліцька – поетеса філософського складу як безпосередня майстриня даного літературного жанру, відзначила важливість творити, а в творчості відображати усі барви прекрасного життя, поділилася з присутніми досвідом сприймати світ відкритою душею. Анатолій Федорович Заблуда – довів на прикладі власних творів, що більшої сили за слово нема; поділився власними філософськими роздумами і вмінням бачити життя крізь призму часу. 

 

Філософія робить людину критиком і скептиком, який різними очима бачить височінь, довели учасники. На завершення, від імені кафедри філософії і політології, завідувач кафедри – доктор філософських наук, професор Тетяна Вікторівна Гончарук подякувала і присутнім, і організаторам та ведучим свята - завідувачу сектором культмасової роботи відділу гуманітарної освіти та виховання Борису Богдановичу Салабчуку; доценту кафедри філософії та політології ТНЕУ Михайлині Леонівні Шумці.

 

Отже, Свято філософії змусило кожного замислитись над силою Слова і розширити для себе власний кругозір філософського усвідомлення значимості життя. 

 

Сніжана Радик, студентка групи ОАПВ-31(ФАЕМ),

слухачка Школи молодого журналіста