» » Науковці факультету комп’ютерних інформаційних технологій побували з робочим візитом у Педагогічному університеті Центрального Китаю

Науковці факультету комп’ютерних інформаційних технологій побували з робочим візитом у Педагогічному університеті Центрального Китаю

Дата: 21-11-2013, 16:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Протягом 8-17 листопада 2013 року завідувач кафедри ІОСУ ТНЕУ, д.т.н., професор Анатолій Саченко, доцент кафедри ІОСУ, к.т.н. Наталія Яцків та доцент кафедри СКС к.т.н. Василь Яцків відвідали Педагогічний університет Центрального Китаю (Central China Normal University), що в м. Ухань Китайської Республіки, де провели низку досліджень в рамках спільного науково-дослідного проекту «Безпровідні мультимедійні сенсорні мережі на основі модулярної арифметики та кодів Галуа для систем відеоспостереження».

 

В ході візиту науковці ТНЕУ презентували НДІ інтелектуальних комп’ютерних систем нашого вищого навчального закладу для викладачів та студентів кафедри електронних інформаційних технологій, а також демонстрували результати роботи над спільним науковим проектом. Сторони також обговорили можливості спільного керівництва кандидатськими дисертаціями та розробили план проведення майбутніх спільних досліджень.

 

Професор Анатолій Саченко прочитав лекції «Reseach Institute for Intelligent Computer Systems: Overview and Research Activities» для студентів другого та третього років навчання, де висвітлив результати діяльності наукових груп НДІ інтелектуальних комп’ютерних систем ТНЕУ та розповів про особливості та перспективи навчання в нашому університеті студентів з КНР, зокрема в рамках Українсько-Американської  програми з комп'ютерних наук.

 

Доцент Наталія Яцків прочитала для студентів лекції «The Coding Methods Based on Residue Number System», де відобразила результати досліджень в області кодування даних з використанням модулярної арифметики. 

 

В рамках робочої зустріч з викладачами, співробітниками і  студентами факультету інформаційних технологій Хубейського університету технологій (Hubei University of Technology, HUT) професор Саченко розповів китайським колегам про Тернопільський національний економічний університет та результати наукової й освітянської діяльності НДІ інтелектуальних комп’ютерних систем. В свою чергу науковці факультету інформаційних технологій Хубейського університету продемонстрували дослідно-експериментальні зразки програмно-комп'ютерних систем в рамках комерційних проектів, розповіли про тематику та основні напрямки досліджень кафедр та дослідницьких груп їхнього факультету. 

 

Делегація ТНЕУ також відвідала Університет Цінхуа (Tsinghua University), що в м. Пекін. Професор університету Жанг Далі ознайомив тернопільських викладачів з одним з найпрестижніших китайських вищих навчальних закладів.

 

На завершення сторони обмінялись отриманими науковими результатами і узгодили план майбутнього співробітництва у  науковій та освітянській  сферах, а також перспективи студентського обміну в рамках угоди про співпрацю між ТНЕУ і HUT.