» » Екскурсія до Тернопільського обласного краєзнавчого музею для студентів ФАЕМ

Екскурсія до Тернопільського обласного краєзнавчого музею для студентів ФАЕМ

Дата: 15-11-2013, 11:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Чотирнадцятого листопада 2013 року студенти групи ОАПВ–31 факультету аграрної економіки і менеджменту Тернопільського національного економічного університету разом з куратором, д.е.н, професором кафедри обліку і правового забезпечення АПВ Пуцентейлом Петром Романовичем відвідали Тернопільський обласний краєзнавчий музей. 

Це найдавніший заклад культури і просвітництва в області, де зберігається найбільше зібрання пам’яток і матеріалів з природи, історії, етнографії і побуту Тернопільщини. У фондах музею налічується понад 274 тисячі експонатів. Особливо великими є збірки українського народного одягу з різних регіонів Тернопілля, образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, нумізматики, філателії, документів і світлин, речей побуту. Унікальне значення серед експонатів Тернопільського краєзнавчого музею мають: археологічні артефакти, предмети зброї, цінна колекція ікон XVII — поч. XIX ст., стародруки Почаївської Лаври XVII-XVIII ст., зразки українського національного вбрання з різних регіонів Тернопільщини, килими з вікнянських ткацьких майстерень XIX ст., золототкацтво з Бучацьких мануфактур, західноєвропейське мистецтво XVII — поч. XIX ст. 

У програмі екскурсії було ознайомлення з експозицією відділу природи, яка знайомить відвідувачів з рослинним і тваринним світом, кліматом, ґрунтами, природними багатствами Тернопільщини; експозицією стародавньої історії , що відтворює період від найдавніших часів до Першої світової війни та відділом новітньої історії, що охоплює період від Першої світової війни до сьогодення. 

Третьокурсники ФАЕМ залишилися задоволені екскурсією, адже це була гарна нагода відчути зв’язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу.