» » Студенти ТНЕУ побували на Аграрній біржі

Студенти ТНЕУ побували на Аграрній біржі

Дата: 15-11-2013, 11:12 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Чотирнадцятого листопада студенти Тернопільського національного економічного університету факультету аграрної економіки і менеджменту  академічних груп МПЗ-31 та МПЗ-41 під керівництвом завідувача кафедри аграрного менеджменту і права Т. Г. Дудара, доцентів кафедри аграрного менеджменту і права І.Б. Лещик та В.Т. Дудара відвідали Тернопільське регіональне відділення Аграрної біржі. 

 

Метою екскурсії стало ознайомлення молодих фахівців з правилами біржової торгівлі сільськогосподарською продукцією, регламентом електронних та голосових біржових торгів, а також набуття навиків роботи з біржовою та аналітичною інформацією про стан аграрних товарних ринків, здійснення навчальних електронних торгів. 

 

Зустріч відбулася в актовому залі, де студентів та представників професорсько-викладацького колективу ТНЕУ привітала директор Тернопільського регіонального відділення Аграрної біржі М. Я. Мельник.

 

Марія Ярославівна запропонувала провести ознайомлення з роботою Аграрної біржі у формі діалогу та погодилась дати вичерпні відповіді на усі запитання студентів.

 

Директор  Тернопільського регіонального відділення Аграрної біржі М. Я. Мельник представила до уваги студентів мультимедійну презентацію та ознайомила юнаків та дівчат із розвитком аграрного біржового ринку, результатами роботи за останні роки,  обсягами укладених угод, стратегією розвитку сегментів біржового ринку в майбутньому, розповіла про співпрацю з сільськогосподарськими виробниками, на практиці продемонструвала роботу електронної торгової системи та проаналізувала її основні переваги.

 

За 8 років біржа набула великого практичного досвіду в проведенні біржових торгів з реалізації сільськогосподарської продукції та земельних ділянок. Наявність сучасних технічних засобів, відповідного торгового залу з сучасним  електронним табло та штату кваліфікованих спеціалістів дає можливість проводити біржові торги та аукціони на високому професійному рівні та надавати учасникам ринку інформаційно-аналітичне забезпечення та юридичний супровід.

 

Аграрна біржа є єдиною державною товарною біржею в Україні.

 

Про роботу на практиці розповіли молоді спеціалісти регіонального відділення Аграрної біржі. Студенти мали нагоду особисто познайомитися з брокером Фецович Юлією Романівною та фахівцем біржових операцій Сеником Миколою Миколайовичем.

 

Зустріч була побудована у формі змістовного діалогу. Молоді люди цікавились, з чим пов’язаний зріст обсягів роботи Аграрної біржі за останні роки, чи виникають юридичні конфлікти між учасниками торгів, які існують гарантійні зобов’язання покупців та продавців, чи можуть клієнти біржі самостійно брати участь у торгах, яким чином доноситься інформація про можливості Аграрної біржа виробникам та покупцям.

 

На завершення заходу  завідувач кафедри аграрного менеджменту і права Т. Г. Дудар від імені студентів та викладачів подякував директору  Тернопільського регіонального відділення Аграрної біржі М. Я. Мельник та її працівникам за конструктивну бесіду та змістовну дискусію. Тарас Григорович зауважив: «Надзвичайно приємно, що директор Тернопільського регіонального відділення Аграрної біржі Марія Ярославівна Мельник радо відгукнулася на пропозицію нашого вищого навчального закладу. Сподіваємося, що співпраця між Тернопільським національним економічним університетом та Аграрною біржею поглиблюватиметься та даруватиме щедрі плоди, що реалізовуватиметься у ґрунтовних наукових дослідженнях студентів та викладачів  кафедри».

 

Подібні заходи ще раз доводять, що освіта, здобута у Тернопільському національному економічному університеті, відкриває чудові можливості для молодих людей, які мають змогу отримати не лише якісні знання, а й ознайомитись із особливостями майбутньої професії на практиці.