» » Вечір пам’яті «Осіннім спогадом я повернусь до вас…»

Вечір пам’яті «Осіннім спогадом я повернусь до вас…»

Дата: 14-11-2013, 16:12 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Одинадцятого листопада 2013 року минула річниця з дня відходу у засвіти Великої Людини, невтомного життєлюба, талановитого педагога, геніального вченого, мудрого керівника та порадника, ректора Тернопільського національного економічного університету С. І. Юрія. І ось, через рік, Сергій Ілліч знову зібрав усю університетську родину на вечорі-спогаді – священнодійстві пам’яті, адже великі люди не вмирають, а продовжують себе в учнях, дітях, онуках. Цього дощового вечора немов уся земля сумувала за світлою особистістю, якій доля відміряла всього 62 роки. За цей час ректор зробив стільки добрих справ, що вистачило б принаймні на три життя. 

 

На вечорі-спогаді у залі і на сцені панувала якась дивовижна аура, що не залишила байдужими нікого, трепетна щемність і світлі помисли охопили кожного, якось священно відчувалась присутність Сергія Ілліча, пригадувались роки його невсипущої праці на благо не тільки університету, але й всієї держави. 

 

Зворушливо прозвучала пісня «Осінній сад» у виконанні Сергія Лещука, гурт «Струни серця», Руслана Буковська, заслужений артист України Борис Репка, а також вокальний квартет «Акорд» Тернопільської обласної філармонії спонукали усіх задуматись, наскільки швидкоплинним є наше життя. Душевно і трепетно лунало пісенне слово з вуст батьків студентів ТНЕУ – співаків Наталії Крохіної, Василя Хлистуна, Любові Шарган.

 

До болю чуттєвим було слово-спомин теперішнього ректора університету, доктора економічних наук, професора А.І.Крисоватого, душевними спогадами поділились з присутніми начальник Головного управління Державного казначейства у Тернопільській області Михайло Йосипович Мац, начальник об’єднання ПАТ «Тернопільгаз» Олег Іванович Караванський, докторант кафедри міжнародних фінансів, кандидат економічних наук Наталія Ярославівна Кравчук, професор кафедри податків та фіскальної політики, доктор економічних наук Оксана Миронівна Десятнюк. Зі щирою душею та серцем звернулася до усіх присутніх дружина С.І.Юрія Ольга Богданівна. Галицький муніципальний камерний оркестр ПК «Березіль» ім. Л. Курбаса під керівництвом заслуженого артиста України Василя Феленчака дивовижними мелодіями повели усіх Книгою життя Сергія Ілліча Юрія.

 

Університетська родина не забуває свого батька, порадника, який завжди житиме у наших серцях, а також посилатиме свої прохання до Господа за нашу рідну Альма-матер.