» » Візит делегації Дрезденського технічного університету

Візит делегації Дрезденського технічного університету

Дата: 13-11-2013, 12:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Тринадцятого листопада 2013 року відбулась зустріч представників делегації Дрезденського технічного університету у складі: професора Ганса Візмета, професора Вольганга Ура, доцента Матіаса Льозе з ректором університету, доктором економічних наук, професором Андрієм Ігоровичем Крисоватим. 

 

В офіційному діалозі також взяли участь: проректор з міжнародних зв'язків ТНЕУ Віктор Валерійович Козюк, в.о. директора Інституту міжнародних економічних відносин імені Б. Д. Гаврилишина ТНЕУ Ігор Михайлович Таранов, декан Україно-німецького економічного факультету Гайда Юрій Іванович, завідувач кафедри німецької мови ТНЕУ Цяпа Андрій Григорович.

 

Темою зустрічі стало обговорення низки питань щодо співпраці між ТНЕУ та Дрезденського технічного університету, що сприятиме зміцненню міжнародного іміджу Тернопільського національного економічного університету, розширенню можливостей студентів, аспірантів, докторантів, працівників у науково-дослідницькій сфері.

 

Сторони обумовили нові напрямки розвитку співпраці між Дрезденським технічним університетом та Тернопільським національним економічним університетом. Приємним фактом стало те, що представники делегації Дрезденського технічного університету високо оцінили рівень фахової підготовки випускників університету, а також зауважили, що технічне забезпечення навчального процесу студентів ТНЕУ є навіть кращим, ніж у студентів Дрезденського технічного університету. Крім того, гості зауважили, що у студентів ТНЕУ є унікальна нагода працювати у бібліотеці електронних ресурсів ВНЗ із матеріалами іноземних компаній, що є світовими лідерами на ринку праці.

 

Ректор ТНЕУ А. І. Крисоватий подякував гостям з Німеччини за увагу, яку виявляють до вищого навчального закладу. Андрій Ігорович наголосив, що сам проходив стажування у Дрезденському технічному університеті, а тому питання співпраці вважає особливо актуальним.

 

Під час обговорення проблемних питань сторони погодились, що у найближчому майбутньому слід розширити співпрацю із іноземними лекторами, продовжувати терміни їхнього перебування у Тернопільському національному економічному університеті, а також залучати до програми академічних обмінів студентів інших факультетів, адже молоді люди, які здобувають вищу освіту в ТНЕУ активно цікавляться умовами участі у програмі.

 

Співпраця між Дрезденським технічним університетом та Тернопільським національним економічним університетом вже багато років є конструктивною та дарує щедрі плоди. Як зазначив декан Україно-німецького економічного факультету Гайда Юрій Іванович, 30 випускників ТНЕУ успішно навчалися та зараз працюють на провідних підприємствах та фірмах Німеччини.