» » «Податковий менеджмент і підприємництво – гармонійна єдність чи боротьба протилежностей»

«Податковий менеджмент і підприємництво – гармонійна єдність чи боротьба протилежностей»

Дата: 12-11-2013, 14:13 | Автор: голова СНТ “Прометеї менеджменту” Мацько Тетяна

Про те, чи є податковий менеджмент і підприємництво гармонійною єдністю чи це боротьба протилежностей, дискутували учасники круглого столу, який відбувся 7 листопада 2013 року у Тернопільському національному економічному університеті за ініціативи студентського наукового товариства “Прометеї менеджменту”  кафедри менеджменту.

 

У роботі круглого столу, крім наукової еліти Тернопільського національного економічного університету, взяли участь: в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Мельник Марія Василівна, секретар Тернопільської міської ради Турський Ігор Володимирович, депутат Тернопільської міської ради Напора Олег Романович. Гостями наукового заходу були представники кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ к.е.н., доцент Валігура В. А. та  к.е.н., доцент Маршалок Т. Я. 

 

Відкриваючи захід, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту, проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ Василь Брич зазначив, що метою круглого столу є обґрунтування податково-управлінської парадигми, яка б сприяла соціально-економічному розвитку вітчизняних підприємств зокрема та нашої держави в цілому.

 

Із вітальним словом до учасників засідання звернулася в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Марія Мельник, яка зауважила, що тема круглого столу надзвичайно актуальна, адже цього року відбулася важлива інституційна реформа, яка цілком відповідає загальносвітовим і, в першу чергу, європейським трендам – об’єднання податкової і митної служб у єдине Міністерство доходів і зборів України.

 

Відтак присутні вислухали і жваво обговорили цікаві виступи студентів за дискусійними напрямами «Управлінські революції та становлення податкового менеджменту», «Податковий менеджмент як важіль економічного розвитку підприємства», «Зарубіжний досвід країн Євросоюзу у сфері удосконалення системи оподаткування» та «Перспективи модернізації податкової системи України в контексті євроінтеграції».

 

Гості відзначили високий рівень обізнаності студентів-учасників круглого столу, їх ініціативність та глибоке прагнення знайти істину в складних аспектах взаємодії податкового менеджменту і підприємництва. 

 

В підсумку жвавих дискусій, учасники круглого столу дійшли висновку, що українська система управління податками знаходиться у вирі трансформаційних процесів, що відбуваються з метою створення прозорого, простого та орієнтованого на Європу бізнес-клімату, що повинен підвищити конкурентоспроможність вітчизняних підприємств, а отже і країни в цілому.