» » Відбулося засідання студентського наукового гуртка «Податковий аналітик»

Відбулося засідання студентського наукового гуртка «Податковий аналітик»

Дата: 8-11-2013, 14:25 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Сьомого листопада 2013 року відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ «Податковий аналітик».

 

Викладачі кафедри Галина Василівна Василевська та Федір Петрович Ткачик  проінформували присутніх про ососбливості організації та проведення Всеукраїнської науково-практичної студентської конференції «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів», що відбудеться 11 грудня 2013 року в Тернопільському національному економічному університеті.  Важливість зазначеного заходу підкреслюється актуальністю для молодих науковців, які можуть презентувати свої наукові здобутки та декламувати їх, акцентуючи увагу на сучасних проблемах національної фіскальної політики.

 

В ході засідання Катерина Мариніна та Ірина Жук розповіли про перебіг консультаційної роботи Головного управління Міністерства доходів і зборів України у Тернопільській області. Присутні резюмували, що кількість звернень платників податків у податкові та митні органи Тернопільської області є незначною на фоні загальної кількості суб’єктів оподаткування регіону.  Іванна Герман прокоментувала звіти Міндоходів щодо ефективності проведення запланованих заходів у поточному році, цікавою виявилася інформація щодо покращення інформаційного забезпечення роботи митних та податкових органів і статистичних показників щодо виконання планів надходжень по єдиному соціальному внеску, який з 1 жовтня 2013 року адмініструє Міністерство доходів і зборів України.

 

На завершальному етапі засідання гуртківці апробували власну новостворену розвиваючу гру «Логіка податків», в якій активно взяли участь три команди: «Все файно», «Податкові агенти 007» і «Фіскали». Суть гри переплітається з усім відомою грою «Брейн-ринг»  з урахування власних ідей та корективів. Внаслідок напруженої боротьби перемогла все ж дружба, але маса позитивних емоцій дісталася кожному учаснику та ведучому Ігорю Іваницькому.

 

Після кави-паузи учасники засідання провели турнір авторської соціологічно-психологічної гри «Tax wanted», ініціатором якої виступала Аня Сташків. В ході гри сумлінні платники разом з адвокатом допомагали податковому інспектору виявити сектор «Тих, хто в тіні», які вели нелегальну діяльність та різноманітними способами ухилялись від сплати податків, тим самим зменшуючи обсяги та погіршуючи своєчасність надходження податкових платежів до бюджету. 

 

Все пройшло в активному, захоплюючому та веселому ритмі. Дякуємо нашим кураторам та всім учасникам гуртка! Адже ми самі творимо те, що нам до смаку і отримуємо від того позитивні емоції та корисну інформацію!

 

Члени студентського наукового гуртка кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ «Податковий аналітик»