» » Студенти відвідали меморіальний музей Соломії Крушельницької

Студенти відвідали меморіальний музей Соломії Крушельницької

Дата: 8-11-2013, 14:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

6 листопада 2013 року студенти факультету міжнародного бізнесу та менеджменту відвідали меморіальний музей всесвітньо відомої співачки, заслуженого діяча мистецтв України Соломії Крушельницької в селі Біла, що біля Тернополя, де пройшли її дитинство та юність. Екскурсія організована працівниками відділу гуманітарної освіти та виховання в рамках проведення в університеті тижня української культури.

 

Із виставлених в експозиції музею листів, спогадів сучасників, театральних програм, запрошень, унікальних фотографій, особистих речей співачки студенти дізналися про її життя і творчість, роки навчання, перші виступи на сцені, дебют в операх, роки навчання в італійського педагога Фауста Креспі.

 

Окрему групу складають експонати, присвячені гастролям Соломії Крушельницької на Американському континенті та новому італійському сезонові 1897-1898 років. Ім’я співачки було дуже популярне. Польський журнал «Ехо» писав – «Рідкісне явище в історії опери».

 

Ще одну цікаву групу експонатів складають матеріали 1905-1907 рр., коли велика актриса співала на сцені міланського театру «Ла Скала».
Експонати розповідають про велике концертне турне співачки містами Західної України в кінці 1920-х років. Соломія Крушельницька багато виступала в благодійних концертах. Особливе місце займали виступи, присвячені Т. Г. Шевченку, М. Шашкевичу, І. Франку.

 

Соломія Крушельницька могутнім талантом прославила свій рідний край, землю, яка її породила, великий український народ, який є спадкоємцем її геніальної творчості.

Відділ гуманітарної освіти а виховання