» » Студенти ФЕУ прослухали лекції представників Тернопільського обласного центру зайнятості

Студенти ФЕУ прослухали лекції представників Тернопільського обласного центру зайнятості

Дата: 8-11-2013, 12:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

 

Нещодавно провідні спеціалісти Тернопільського обласного центру зайнятості прочитали цикл лекцій з дисципліни «Ринок праці» для студентів 4 курсу факультету економіки та управління Тернопільського національного економічного університету.

 

 

Начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям Валентина Анатоліївна Нікуліна ознайомила присутніх з основними напрямками діяльності служби, поінформувала про стан місцевого ринку праці, відзначила професії, що користуються попитом у роботодавців. Студенти дізналися про організацію профнавчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних, залучення їх до тимчасової зайнятості та сприяння у започаткуванні підприємництва. Йшлося у доповіді також про переваги легальної праці та негативи «тіньової» зайнятості. 

 

Заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям Наталя Василівна Косенко у своїй доповіді виокремила основні засади нового законодавства України у сфері зайнятості населення, зміни до Закону України «Про зайнятість», розповіла  про пільги при працевлаштуванні неповнолітніх, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з інвалідністю. Наголосила також на актуальності проблематики надання молоді   першого робочого місця, а також можливості отримати у центрі зайнятості ваучер на навчання. 

 

 Наталя Василівна Стахів, заступник  начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям, наголосила, що, звернувшись до державної служби зайнятості, кожен має право скористатись оперативною загальнодержавною базою даних про вільні робочі місця, дізнатись про роботодавців та детальну інформацію про вакансії, з’ясувати деталі щодо специфіки й режиму роботи, умов та оплати праці, соціальних гарантій. У період пошуку роботи людина може взяти участь у громадських та інших тимчасових роботах, відвідати ярмарки вакансій, презентації роботодавців та професій, переглянути перелік вакансій через мережу Інтернет.

 

Студенти груп УПЕП-41, 42 вдячні представникам центру зайнятості за таку можливість отримати цінну інформацію від практиків, а також за цікаві і змістовні лекції.

 

Студентка групи УПЕП-41 Марія Новак