В обіймах Карпат

Дата: 5-11-2013, 14:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Тільки восени небо над верхівками гір може бути настільки глибоко синім, а хмарки такими білими і пухнастими. Всі відтінки осені прикрашають схили, милуючи око і вражаючи до глибини душі. Осінь у Карпатах така ж тепла і добра, як і в інших куточках країни.

 

Саме цими вихідними (2-3 листопада) ми вдихнули гірське повітря. Насамперед хочеться поділитись враженням про «Стежку Довбуша», яка сягає 2,5 км. Пройшовши по ній, ми дізналися багато цікавого про Олексу Довбуша, побачили кам’яні брили, а також побували на його скелі і відвідали вольєр із дикими кабанами і оленями.

 

Після цього ознайомились із традиціями Яремче, його культурою: вишиванками, бавовняними подушками і теплими цюнями. Побували біля ріки Прут, яка світло-голубою водою виблискує на сонці. Проїхавши вуличками Яремче, можна побачити маленькі будиночки, у яких панує добробут і злагода.

 

На наступний день ми відвідали гору Хом’як, потративши понад дві години, аби піднятись на самий вершечок. Дорогою ми подолали чимало перешкод, а саме: ліси, гори каміння, маленькі водоспади, кущові сосни, багато болотяних стежок. Почувши шум вітру і похитування прапора, ми зрозуміли, що знаходимось, мабуть, на вершині гори. Емоції переповнювали не лише студентів, а й викладачів (наставника групи ФКчт – 21 Дзюлу Юрія Васильовича, а також викладача фізичного виховання нашого університету Гаха Романа Васильовича). Єдиним недоліком було те, що ми не змогли побачити повну красу Карпатських гір через густий туман. Спустившись з гори, ми стояли у брудному одязі від болота, щиро посміхалися, а у душі було багато щастя і так хотілось закричати: «Ми зробили це, ми підкорили гору Хом’як!».

 

Після цього ми вирушили додому, у дорозі грали різноманітні ігри, розказували смішні історії і з радістю згадували красу Карпат. Ця маленька дводенна подорож стала незабутньою згадкою для кожного із нас…

 

 

 

Любов Крутяк,
студентка групи ФКчт-21
Чортківського інституту підприємництва
і бізнесу ТНЕУ