» » Студенти ФОА побували у Збаразькому замку

Студенти ФОА побували у Збаразькому замку

Дата: 28-10-2013, 09:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

 У понеділок, 21 жовтня 2013 року, четвертокурсники факультету обліку та аудиту разом із куратором,  доцентом кафедри обліку в бюджетній і соціальній сфері Мельник Наталією Геннадіївною  відвідали Збаразький замок, що входить до складу  Національного заповідника «Замки Тернопілля». Замок є справжньою перлиною архітектури, однією з найцінніших пам’яток історії Тернопільщини та окрасою старовинного Збаража. 

 

Під час відвідин музею студенти мали можливість ознайомитися з цікавою історією споруди, адже будівництво замку розпочалося  ще у 1620 році. Молоді люди ознайомилися з тематичними експозиціями, виставками, картинною галереєю, музейними відділами. 

 

«Особливо вразили нас колекції ікон, вишивок, дерев’яних церков, скульптур відомих середньовічних майстрів,  археологічних знахідок періоду трипільської культури, ранніх слов’ян, Київської Русі, Галицько-Волинського князівства», - ділиться своїми враженнями староста групи ОСП-41 Оксана Кащук. 

 

Не залишилися без уваги студентів колекція зброї та єдина на Тернопільщині виставка знарядь тортур Середньовіччя з Португалії, Іспанії, Україні, які експонуються у похмурому підземеллі Збаразького замку. 

 

 

Екскурсія залишила у студентів лише позитивні враження, була цікавою та пізнавальною.