» » Науково-практична конференція з міжнародною участю «Влада і бізнес: актуальні проблеми партнерства» відбулася у Форосі

Науково-практична конференція з міжнародною участю «Влада і бізнес: актуальні проблеми партнерства» відбулася у Форосі

Дата: 25-10-2013, 11:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

 Протягом 17-18 жовтня 2013 року на базі Кримського навчально-наукового інституту економіки, управління та туризму Тернопільського національного економічного університету (смт Форос) в рамках  П’ятих регіональних та муніципальних читань  відбулася науково-практична  конференція з міжнародною участю  «Влада і бізнес: актуальні проблеми партнерства», ініціатором проведення якої виступила кафедра державного і муніципального управління ТНЕУ.

 

В роботі конференції взяли участь понад сто осіб, серед яких  керівники та службовці органів державної влади та органів місцевого самоврядування Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, представники бізнесу, науковці з України та Польщі, слухачі магістратури ТНЕУ за спеціальністю «Державна служба».

 

Метою наукового заходу була ідентифікація сучасних проблем та тенденцій взаємодії влади і бізнесу, узагальнення особливостей її формування і реалізації в Україні та Польщі, вироблення практичних рекомендацій щодо удосконалення співпраці органів державної влади, органів місцевого самоврядування та підприємницьких структур у вирішенні соціальних і економічних проблем регіонів та муніципальних утворень на принципах партнерства. 

 

Програмний комітет очолили д.е.н., професор, ректор ТНЕУ  А. І. Крисоватий, генеральний консул Республіки Польща у місті Севастополі В. Мазур, д. габ., професор, ректор Вроцлавського економічного університету Господарович А., д. габ., професор, ректор Люблінського католицького університету імені Івана Павла ІІ Дембінський А. Серед організаторів також д.е.н., професор, проректор з наукової роботи ТНЕУ  Задорожний З.В., д.е.н., професор, проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ (міжнародні зв’язки) Козюк В.В., Фороський селищний голова Биков А.М., д.е.н., професор, завідувач кафедри державного і муніципального управління ТНЕУ Мельник А.Ф. та д. габ., професор, завідувач кафедри регіональної економіки Вроцлавського економічного університету Штраль Д. 

 

Учасники конференції обговорили проблеми взаємодії влади і бізнесу в забезпеченні економічного й соціального розвитку регіонів та муніципальних утворень: конфлікти інтересів та їх гармонізацію; концепцію публічно-приватного партнерства та проблеми її практичної реалізації на муніципальному та регіональному рівнях; механізм та технології залучення бізнесу до реалізації регіональних і муніципальних програм та проектів; фінансові аспекти взаємодії влади та бізнесу; особливості соціального партнерства влади та бізнесу як інструменту розв’язання інституційного вакууму в соціальній сфері; досвід реалізації партнерства влади і бізнесу на регіональному та муніципальному рівнях в країнах Центральної і Східної Європи: уроки для України та Польщі.

 

За результатами роботи конференції підготовлена  аналітична записка та рекомендації.