» » По Європі - королівськими шляхами!

По Європі - королівськими шляхами!

Дата: 24-10-2013, 14:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У День українського студента молодь Тернопільського національного економічного університету вирушила до мальовничої Європи. Перетнувши українсько-словацький кордон, студенти прибули до мальовничої Братислави, яку називають «Дунайською красунею». 

 

 Це була перша екскурсійна зупинка, під час якої ми милувалися Братиславською фортецею, Євангелійським ліцеєм, вишуканою Ратушею та Михальською брамою з величною вежею, через яку королі проїжджали на коронацію. В цьому місті ми залишилися на ночівлю.

 

Суботнього ранку наша група вирушила до столиці Габсбургів – славетного Відня! Місто вражає своєю величчю та розкішшю, своїм шармом та теплом… Милують око вузенькі середньовічні вулички, просторі імперські площі, Ринг, Ратуша, Парламент, пам’ятник Марії-Терезії, Віденський університет, Віденська опера, і звичайно ж – собор святого Стефана – духовний символ історії та долі Австрії.

 

Прямуємо далі шляхами Європи і нас вже гостинно зустрічає Краків. Протягом віків у цьому місті змішувалися впливи цивілізацій Заходу і Сходу, перетиналися шляхи культур та думок релігій різних народів. Саме тут знаходиться Вавель – садиба та місце коронації польських королів, Мар’яцький Костел з вівтарем Віта Ствоша, Казімеш, що колись була окремим єврейським містом. 

 

Поїздка подарувала купу вражень, позитивних емоцій, море щастя і радості на обличчях… 

 

Нас знову зустрічав рідний Тернопіль, втомлених, але щасливих…

 

Студентка групи Ф-41 Пухта Юля