» » Студенти ФКІТ подорожували замками Волині

Студенти ФКІТ подорожували замками Волині

Дата: 4-10-2013, 11:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Погожого недільного дня, 29 вересня 2013 року, студенти факультету комп’ютерних інформаційних технологій разом із кураторами доц. Козак Олександрою Леонідівною та ст. викл. Струбицькою Іриною Павлівною вирушили у подорож замками Волині. Марштрут пролягав через Дубно, Луцьк, Клевань, а також ми планували відвідати руїни Тараканівського форту. 

 

Перша зупинка була у Дубенському замку, де студенти почули від екскурсовода цікаву історію даної пам’ятки, побували у підземеллі, кімнаті кривих дзеркал, загадали бажання у Дівочій  вежі. 

 

Наступним об’єктом відвідин був Тараканівський форт. Мені він запам’ятався найбільше, адже площа цієї оборонної споруди просто вражала! Звичайно, було страшно, адже всередині зовсім не було світла, і як ми не намагались триматись разом, все ж таки, розійшлись по розвалинах форту. Кожен хотів побачити щось цікаве та обійти руїни повністю, проте це було практично неможливо, адже споруда була побудована так, що інколи здавалось, що ти ходиш по колу. 

 

Втомлені, але приємно вражені побаченим ми вирушили до Луцька, де своєю красою нас вражав замок Любарта – одне із семи чудес України. Там ми розглянули експозиції виставок, побували у музеї книги та музеї дзвонів, стріляли з лука, грали на незвичному музичному інструменті, що на подвір’ї замку, а також розіграли партію у шахи величезних розмірів! Гуляючи містом, ми відвідали старовинний костел з органом та побували у «будинку з химерами», що належить місцевому скульптору.

 

По дорозі додому ми заїхали в смт Клевань на Рівненщині, що відоме природною пам’яткою під назвою «Тунель кохання». Напевне з самого початку подорожі всі з нетерпінням очікували відвідин цього легендарного місця. Наші враження важко описати словами, адже це була красива оптична ілюзія тунелю, адже верхи дерев переплелися над покинутим залізничним полотном і тягнеться цей зелений тунель близько чотирьох кілометрів.

 

Переконана, що усім студентам така поїздка запам’ятається надовго. Море позитивних емоцій, яскравих фотографій та веселих спогадів залишаться в нашій пам’яті. Поверталися додому втомлені та щасливі. Недарма кажуть, що студентські роки – найкраща пора!

 

Ярина Яковів, студентка 2 курсу факультету комп'ютерних інформаційних технологій