» » ВРОЦЛАВ-ТЕРНОПІЛЬ: РЕАЛІЗАЦІЯ НАУКОВОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

ВРОЦЛАВ-ТЕРНОПІЛЬ: РЕАЛІЗАЦІЯ НАУКОВОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

Дата: 20-09-2013, 11:08 | Автор: Кафедра державного муніципального управління

Необхідною умовою успішної реалізації міжнародних угод нашого університету із зарубіжними партерами є забезпечення безпосередньої взаємодії вчених та студентів вищих начальних закладів.

 

У рамках виконання Угоди про міжнародне співробітництво щодо підготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері державного управління та місцевого самоврядування між ТНЕУ та Вроцлавським економічним університетом (Республіка Польща) делегація нашого університету у складі д.е.н., директора НДІ інноваційного розвитку та державотворення, професора кафедри державного і муніципального управління Григорія Монастирського та к.е.н.. доцентів кафедри державного і муніципального управління Алли Васіної та Світлани Велещук взяли участь у роботі ХХІ Міжнародної наукової конференції «Місцева та регіональна економіка в теорії та практиці», що відбулася в місті Єленя Гура на базі факультету економіки, управління та туризму. Григорій Монастирський взяв участь в дискусійному пленарному засіданні конференції, присвяченому актуальним проблемам розвитку регіональної та місцевої економіки, здійснив керівництво секцією А конференції та зробив доповідь на тему: «Модернізація місцевого самоврядування в Україні». Алла Васіна та Світлана Велещук представили доповіді, відповідно, «Управління інвестиційним потенціалом регіону в процесі реалізації регіональної структурної політики» та «Стратегічний розвиток регіону в контексті концепції брендінгу».

 

В рамках конференції відбулася робоча зустріч з заступником декана факультету економіки, управління та туризму з наукової роботи Вроцлавського економічного університету, д.е.н., професором Еліжбетою Собчак, на якій визначено практичні аспекти спільної участі українських та польських науковців в конкурсі на здобуття гранту ЄС в рамках програми «Гармонія» щодо реалізації наукового проекту, присвяченого проблемам адаптації адміністративно-територіальних одиниць України до європейської системи статистичних територіальних одиниць NUTS. Погоджено склад та змістову компоненту участі польських науковців в V регіональних та муніципальних читаннях в ТНЕУ, в рамках яких відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Влада і бізнес: актуальні проблеми партнерства» (17-18 жовтня 2013 року).

 

Співпраця польських та українських вчених у різних сферах розвитку національної економіки є запорукою активізації європейських прагнень України, формою обімну та взаємозбагачення науковими досягненнями.