» » Нова унікальна можливість для студентів ТНЕУ!

Нова унікальна можливість для студентів ТНЕУ!

Дата: 16-09-2013, 12:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Десятого вересня 2013 року ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор А. І. Крисоватий та делегація у складі проректора з міжнародних зв'язків ТНЕУ Віктора Валерійовича Козюка,  в.о. директора Інституту міжнародних економічних відносин імені Б. Д. Гаврилишина ТНЕУ Ігоря Михайловича Таранова, завідувача кафедри спорту ТНЕУ Романа Станіславовича Цикваса перебували з робочою поїздкою у Вроцлавському економічному університеті – одному з державних вищих навчальних закладів Республіки Польща. 

 

Вроцлавський економічний університет створено в 2008 році за рішенням Сейму у результаті зміни назви Вроцлавської Економічної Академії ім. Оскара Ланґего. Університет є одним із найстарших ВНЗ країни, адже функціонував 1947 року під назвою Вищої Школи Торгівлі, що у 1950 році у результаті націоналізації була перейменована у Вищу економічну школу.

 

Під час візиту було проведено офіційну зустріч делегації Тернопільського національного економічного університету на чолі з ректором, доктором економічних наук, професором А. І. Крисоватим та керівництва  Вроцлавського економічного університету. У зустрічі взяли участь: ректор Вроцлавського економічного університету, професор Анжей Господаровіч, проректор, професор Едмунд Цибіс, проректор, професор Богуслав Фьодор, доктор, ад’юнкт Анета Зелінська.

 

Під час візиту ректори вищих навчальних закладів підписали «Угоду про два дипломи між Тернопільським національним економічним університетом (Україна) та Вроцлавським економічним університетом (Польща)». Відповідно до положень угоди обидва університети зобов’язалися забезпечити реалізацію програми двох дипломів, що передбачає: уможливлення обміну студентами освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр», «магістр» на період одного семестру з можливістю отримання диплому бакалавра та магістра, як базового, так і партнерського навчального закладу. Також за умовами угоди студенти одержують право після отримання диплому магістра в ТНЕУ та виконання відповідних критеріїв продовжити навчання в аспірантурі у ВЕУ.

 

ТНЕУ активно співпрацює у наукового векторі з Вроцлавським економічним університетом близько 10 років. Підписання Договору про два дипломи розширює межі співпраці у навчально-дидактичному просторі. 

 

Під час візиту відбулася зустріч ректора ТНЕУ, доктора економічних наук, професора Андрія Ігоровича Крисоватого та ректора Вроцлавського економічного університету, доктора габілітованого, професора Анджея Ґосподаровіча зі студентами-учасниками двотижневої мовної школи.

 

В рамках візиту проректор з міжнародного співробітництва ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Козюк Віктор Валерійович мав можливість спостерігати за роботою мовної школи для студентів ТНЕУ, що функціонувала протягом 02-15 вересня 2013 року на базі факультету економіки, управління і туризму (м. Єлєня Ґура, Республіка Польща).

 

Відтепер студенти ТНЕУ, які хочуть отримати два дипломи бакалавра, повинні навчатися один семестр у ВЕУ (принаймні 30 ECTS) і сім семестрів в ТНЕУ (загальним обсягом 240 ECTS), а також захистити у ВЕУ бакалаврську дипломну роботу (10 ECTS), згідно з процедурою, що передбачена у ВЕУ. Реалізація програми навчання у ВЕУ, може розпочатися не раніше, аніж після отримання 180 ECTS в ТНЕУ. Студенти ТНЕУ, які хочуть отримати два дипломи магістра, повинні навчатися один семестр у ВЕУ (принаймні 30 ECTS) та захистити у ВЕУ магістерську дипломну роботу (20 ECTS), згідно з процедурою, що передбачена у ВЕУ.

 

Вітаємо студентів ТНЕУ з  винятковою можливістю отримання двох дипломів і підвищення свого рівня  конкурентоспроможності на сучасному ринку праці!