» » Візит Віце-прем’єр-міністра України К. І. Грищенка до ТНЕУ

Візит Віце-прем’єр-міністра України К. І. Грищенка до ТНЕУ

Дата: 10-09-2013, 16:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Десятого вересня 2013 року з робочим візитом в Тернопільському національному економічному університеті перебував Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Іванович Грищенко. 

 

Зустрівши почесного гостя, ректор ТНЕУ Андрій Ігорович Крисоватий ознайомив Костянтина Івановича з основними досягненнями вищого навчального закладу в науці, спорті, культурі, представив проректорів ВНЗ та провів коротку екскурсію університетом. Віце-прем’єр-міністр України побував у капличці унверситету, актовій залі, де проводяться студентські фестивалі, інформаційному центрі ЄС, бібліотеці електронних ресурсів, виставковій залі ВНЗ, оглянув фото-виставку робіт Михайла Бенча "Боже, нам єдність подай", присвячену 1025-ій річниці Хрещення Русі.

 

Програмою візиту також було передбачено ознайомлення з матеріально-технічною базою вищого навчального закладу та організації навчального процесу в Тернопільському національному економічному університеті.

 

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Іванович Грищенко у залі засідань вченої ради університету провів нараду з активом Тернопільської області, у якій взяли участь: голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Антонович Хоптян, заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Петро Володимирович Гоч, перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Олександрович Тарашевський.

 

«Я радий сьогодні бути тут у Тернопільській області, щоб обговорити стан та перспективи соціально-економічного розвитку одного із найкрасивіших регіонів України, – зауважив у своєму вітальному слові Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Іванович Грищенко. – Сьогодні як в сфері зовнішньої політики, так і політики всередині країни, постає завдання підписання у Вільнюсі угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Відтак всі наші зусилля, які зараз здійснює уряд, спрямовані на те, щоб наблизити нас до європейських стандартів в усіх сферах життя».

 

Відрадно, що Віце-прем’єр-міністр України високо оцінив досягнення керівництва, професорсько-викладацького колективу та студентства ТНЕУ: «Сьогоднішнє проведення наради саме в цьому навчальному закладі є прикладом того, як ефективно здійснюються реформи в освітній галузі, яким чином університет здатен реформувати себе із середини і одночасно бути успішним як в рідній країні, так і на міжнародній арені». 

 

«Я хотів би подякувати також ректору Тернопільського національного економічного університету Андрію Ігоровичу Крисоватому, який сьогодні показав, що Тернопільський національний економічний університет займає передові позиції у створенні центру знань і науки в регіоні, що у свою чергу, я переконаний, сприяє розвитку і багатьох інших сфер до вищих стандартів, які ми очікуємо в майбутньому», – зазначив Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Іванович Грищенко.

 

Голова Тернопільської ОДА В. А. Хоптян доповів, що реформи ініційовані главою держави в області виконуються, зокрема щодо активізації економіки. Очільник регіону заявив, що на Тернопіллі відкриваються підприємства, будуються школи, дитячі садки та медичні заклади. За словами Валентина Антоновича, влада та громади в населених пунктах багато питань вирішують спільно, допомагаючи один одному. 

 

Візит Віце-прем’єр-міністра України Костянтина Івановича Грищенка, беззаперечно, є доленосною подією в історії вищого навчального закладу, що стане новим етапом поступу й зростання Тернопільського національного економічного університету.