» » До ТНЕУ завітав представник академічних обмінів ім. Фулбрайта, професор Роберт Хіромото

До ТНЕУ завітав представник академічних обмінів ім. Фулбрайта, професор Роберт Хіромото

Дата: 3-09-2013, 16:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

На запрошення ректорату 3 вересня 2013 року до Тернопільського національного економічного університету прибув представник академічних обмінів ім. Фулбрайта, професор Роберт Хіромото.

 

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США, посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Вона успішно діє з 1946 року, нині – у 155 країнах світу. За час існування Програми в Україні — з 1992 року — понад 850 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США; у свою чергу, майже 500 американців викладали в українських ВНЗ й займались науковою роботою.

 

Третього вересня відбулась зустріч професора Роберта Хіромото та ректора Тернопільського національного економічного університету, доктора економічних наук, професора А. І. Крисоватого.

 

В офіційному  діалозі також взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) ТНЕУ В. В. Козюк та завідувач кафедри інформаційно-обчислювальних систем та управління ТНЕУ А. О. Саченко.

 

«Ми раді вітати Вас у Тернопільському національному економічному університеті. Ваш візит до нашого вищого навчального закладу – унікальна нагода для студентів та молодих науковців. Я упевнений, що під час зустрічей з Вами вони матимуть нагоду почерпнути багато корисної інформації. Ви – фахівець з IT-технологій. Особливу увагу сьогодні слід приділяти розвитку цієї сучасної галузі, яка дозволяє крокувати у ногу з часом», – зазначив Андрій Ігорович.

 

Сторони обговорили програму візиту представника академічних обмінів ім. Фулбрайта, професора Роберт Хіромото у ТНЕУ. Ректор університету запропонував професору Хіромото провести ряд лекцій, наукових диспутів та майстер-класів для студентів та професорсько-викладацького колективу університету, а також для охоплення більшої аудиторії поспілкуватись з молоддю та викладачами в режимі он-лайн.