» » Ректор провів робочу нараду з працівниками навчально-дослідного виробничого господарства «Наука»

Ректор провів робочу нараду з працівниками навчально-дослідного виробничого господарства «Наука»

Дата: 17-07-2013, 15:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Золотисто-зеленими стрічками стеляться на полях навчально-дослідного виробничого господарства «Наука» Тернопільського національного економічного університету пшениця, овес, гречка, ріпак, кукурудза, соняшник.

 

Ректор ТНЕУ Андрій Ігорович Крисоватий провів робочу нараду з працівниками виробничого господарства, присвячену питанням збирання врожаю. Він цікавився тим, як впливають погодні умови на якість зернових культур, умови зберігання злаків, покращення родючості грунтів, забезпечення росту врожайності сільськогосподарських культур. 
Пізніше ректор заїхав на поле, де вирощується ріпак. Піднявшись у кабіну комбайна, він оглянув основні важелі управління, а також поцікавився проблемами, що виникають в процесі роботи.

 

Аграрії висловили побоювання щодо осипання ріпаку, бо після дощів іде інтенсивне висихання стебла, стручки розтріскуються.Ректор говорив і про те , як співпрацює НДВГ «Наука» зі студентами та викладачами факультету аграрної економіки і менеджменту. Також учасники ознайомилися з новітніми технологічними проектами для сільгоспвиробництва. 

 

Директор навчально-дослідного виробничого господарства «Наука» Войнарський Йосип Броніславович наголосив, що цього року студентські їдальні ТНЕУ отримають якісний продукт, а головне – екологічно чистий.


Учасники наради дійшли висновку, що ті господарства, де враховують думку науковців, отримують відчутні результати.