» » Відкриття центру політологічних студій!

Відкриття центру політологічних студій!

Дата: 20-03-2024, 19:46 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулося відкриття центру політологічних студій кафедри політології та філософії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина.

Аудиторія обладнана за підтримки Почесного Консула Угорщини у м. Тернопіль, знаної випускниці ЗУНУ – Тетяни Чубак. Тут створено усі умови для того, щоб студенти наполегливо навчалися й плідно працювали, творчо розвивалися й комфортно відпочивали.

У відкритті взяла участь ректор класичного університету Тернополя Оксана Десятнюк, яка зазначила:  «Завдяки ефективній співпраці з Почесним Консульством Угорщини у м. Тернопіль, ми даємо можливість молоді професійно зростати та набувати досвіду. Відрадно, що цей проєкт реалізується на кафедрі політології та філософії, де разом із молодим поколінням досвідчені наставники працюють над цікавими проєктами».

Почесний консул Угорщини в Тернополі, випускниця ЗУНУ Тетяна Чубак у своїй промові сказала: «Відкриття центру політологічних студій – це великий крок уперед, це нові можливості для студентів та реалізації їх ініціатив.  Я переконана, що у дебатах знаходиться істина, і саме у цих стінах ви будете констатувати ту істину, вчитися дорослішати, вести перемовини, що надзвичайно важливо в умовах сьогодення.  Також приємно, що саме у цій аудиторії ви зможете дізнатися більше про Угорщину, її звичаї, традиції, історію».

Відкриття центру стало довгоочікуваною та яскравою подією у житті колективу навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету.

До спілкування долучилися проректор з науково-педагогічної роботи Віктор Островерхов, проректор з наукової роботи Микола Дивак, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Уляна Коруц, в.о. директора ННІМВ ім. Б. Гаврилишина Максим Живко, завідувач кафедри політології та філософії Тетяна Чолач-Гончарук, викладачі, студенти, директори-партнери загальноосвітніх шкіл міста Тернополя.

Західноукраїнський національний університет упродовж багатьох років реалізовує різноманітні ідеї, наукові та освітні заходи, залучаючи до співпраці стейхолдерів та випускників. Переконані, що відкриття в університеті центру політологічних студій надихне усіх на реалізацію проєктів, що сприятимуть розвитку політичного світогляду та лідерства студентської молоді.