» » Співпраця із Тернопільським академічним ліцеєм «Українська гімназія» ім. І. Франка Тернопільської міської ради

Співпраця із Тернопільським академічним ліцеєм «Українська гімназія» ім. І. Франка Тернопільської міської ради

Дата: 15-03-2024, 17:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Західноукраїнський національний університет разом із освітянською спільнотою об’єднує зусилля, аби сприяти вихованню нового покоління патріотів-фахівців, людей з креативним мисленням, які здатні брати відповідальність за свої дії, хочуть жити в Україні й творити своє майбутнє. 

Сьогодні, 15 березня, відбулося підписання договору про співпрацю між класичним університетом Тернополя та Тернопільським академічним ліцеєм «Українська гімназія» ім. І. Франка Тернопільської міської ради. Партнерство спрямоване на запровадження інноваційних освітніх технологій, форм та методів навчально-виховної, науково-методичної та організаційної роботи із учнями та вчителями.

Вітаючи присутніх, ректор ЗУНУ Оксана Десятнюк сказала: «Молодь – це майбутнє України! Ми повинні впроваджувати передові освітні практики, підтримувати інтелектуальний та творчий потенціал школярів та студентів, обмінюватися ідеями та робити усе для того, аби юнаки й дівчата обирали й здобували якісну, сучасну освіту!»

Директор Микола Федоруц зазначив: «Налагоджуючи співробітництво із вашим закладом вищої освіти, ми сподіваємося на плідну взаємодію, адже багатовимірний обмін знаннями й досвідом впливають на розвиток креативності, лідерства, вдосконалення професійних компетентностей учителів, критичного мислення та м’яких навичок учнів».

Колеги обговорили напрями співпраці та домовилися про організацію освітніх, культурних, соціальних і екологічних заходів, психологічних тренінг-курсів, конференцій, семінарів, симпозіумів, форумів, олімпіад, реалізацію проєкту «Один день у ЗУНУ», навчально-наукову підготовку учнів до участі у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, підтримку ініціатив щодо модернізації і цифровізації системи освіти, проведення профорієнтаційної роботи серед ліцеїстів, залучення учнів до навчання на підготовчих курсах, викладання навчального предмету «Соціальне шкільне підприємництво», підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

До обговорення векторів співробітництва також долучилися проректор з науково-педагогічної роботи Віктор Островерхов, проректор з наукової роботи Микола Дивак, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Уляна Коруц, відповідальний секретар приймальної комісії ЗУНУ Антон Шевчук, заступник директора з навчально-виховної роботи Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія» ім. І. Франка Тернопільської міської ради Лариса Томашевська.

Освітній фронт – один із найважливіших у суспільстві, тому консолідуймо зусилля й працюймо заради професійної реалізації і соціальної інтеграції молоді!

Разом – ми велика сила!