» » У межах благодійного аукціону виручено 69 000 гривень!

У межах благодійного аукціону виручено 69 000 гривень!

Дата: 12-03-2024, 16:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На соціально-гуманітарному факультеті Західноукраїнського національного університету у межах міжнародної дискусійно-освітньої платформи «Академія слов’янської культури» відбулася презентація фотоальбому бренду Malanka Fashion, а також організовано благодійний аукціон на підтримку Збройних Сил України.

Захід проходив  у рамках модуля «Культура та ідентичність» – «Більше, ніж одяг...» – кейс від Ольги Смачило. Присутні стали учасниками презентації фотоальбому бренду Malanka Fashion та поринули в атмосферу самобутності та історії нашого народу. Український національний одяг здавна був символом волелюбності, ідентичності та патріотизму нашого народу. І сьогодні, у складний для країни час, він продовжує єднати та мотивувати кожного із нас у боротьбі за свободу.

Декан СГФ Оксана Гомотюк привітала усіх присутніх, зазначивши, що ця подія об’єднує небайдужих людей, які цінують українське та надихають на добрі справи!

До заходу долучилася директорка департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації Світлана Байталюк.

Унікальну історію про український автентичний одяг розповіла  Ольга Смачило – засновниця Malanka Fashion Agency, культурна дипломатка, Посол доброї волі держави Ізраїль, Посол миру від неурядової організації Дипломатична місія Global Peace, членкиня Міжнародного жіночого кінофоруму, учасниця проєкту «Знай своєкоріння, знай себе!». Вона презентувала авторські примірники фотоальбому Malanka Fashion – вишукані перекидні календарі, які розкривають красу традиційних українських костюмів з різних регіонів у поєднанні з сучасними модними тенденціями.

Присутні відчули колорит української автентики та вкотре переконалися, що університет є спільнотою однодумців, амбасадорів українського культури та пошановувачів народних традицій.

У режимі онлайн до зустрічі долучилася Ярослава Хортяні – президентка Світової федерації українських жіночих організацій, членкиня президії Світового конгресу українців, експрезидентка Європейського конгресу українців, голова товариства української  культури Угорщини, ексдепутатка парламенту Угорщини. У мерії Будапешта, за сприяння пані Ярослави, вперше презентовано колекцію фотосвітлин. Також присутні мали змогу почути в онлайн-режимі Олену Скрипку – власницю унікальної колекції з понад 3000 одиниць українського автентичного одягу з усіх куточків України.

Родзинкою імпрези став благодійний аукціон, під час якого вдалося зібрати 69 000 гривень для наших захисників. У аукціоні взяли участь студенти, професорсько-викладацький колектив класичного університету Тернополя.

Дякуємо усім небайдужим! Разом ми наближаємо Перемогу!