» » Періодичне видання конференції Advanced Computer Information Technologies внесено до наукометричної бази SCOPUS!

Періодичне видання конференції Advanced Computer Information Technologies внесено до наукометричної бази SCOPUS!

Дата: 1-03-2024, 14:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вітаємо організаторів міжнародної конференції Advanced Computer Information Technologies із внесенням в List of Scopus Serial Conference Proceedings з відповідним ISSN номером – визнанням  періодичності видань конференції в наукометричній базі SCOPUS!

Advanced Computer Information Technologies (ACIT) – міжнародний форум для дослідників, науковців, професіоналів і студентів з різних галузей інженерії та з міждисциплінарними інтересами в області інформаційних технологій, комп’ютерних наук, математичного моделювання, штучного інтелекту, інформаційних технологій в економіці та управлінні, кібербезпеки, спеціалізованих інформаційних систем та комп'ютерних систем для взаємодії та поширення інформації про останні розробки.

Основним організатором цього заходу є Західноукраїнський національний університет.  За свою 13-ти річну історію конференція переросла із формату школи-семінару для молодих вчених (2011) до потужної міжнародної конференції, в якій у 2023 році взяли участь представники понад 50 країн. Починаючи із 2018 року, ACIT проводиться виключно закордоном у співпраці із міжнародними партнерами у галузі інформаційних технологій – університетами Чехії, Німеччини, Польщі, Словаччини.

Із 2019 року матеріали конференції ACIT внесено до IEEEXplore digital library та проіндексовано у базах даних Scopus, Web of Science, DBLP, Google Scholar та інші. 

У 2023 році матеріали конференції «Advanced Computer Information Technologies» включено у List of Scopus Serial Conference Proceedings з відповідним ISSN номером. З 2019 року, коли присвоєно індекс ISSN, періодичні видання конференції мають назву Proceedings - International Conference on Advanced Computer Information Technologies, ACIT, рік видання. Цього результату вдалося досягти завдяки відповідності вимогам і критеріям, які встановлюються самим Scopus. Основними із таких вимог є те, що конференція повинна мати високу якість наукового контенту, яка включає якісне рецензування та відбір доповідей або статей для публікації; конференція має бути міжнародною, з учасниками та авторами з різних країн, привабливою для науковців та дослідників у відповідній галузі; конференція повинна мати чітко визначений процес публікації для прийнятих доповідей або статей. Цей процес може включати рецензування, редакційну перевірку та форматування згідно з вимогами Scopus; серійні конференції мають проводитися регулярно, що дозволяє Scopus визнати конференцію як стабільний науковий захід, організатори конференції повинні дотримуватися прозорих процесів, включаючи інформацію про організаторів, фінансування та інші важливі аспекти, ретельна перевірка на академічний плагіат; організатори мають забезпечити доступність наукових матеріалів, які презентуються на конференції, включаючи доступу до результатів досліджень.

Організатори конференції ACIT приділяють багато уваги для забезпечення виконання усіх цих вимог, що і підтверджується досягненням такого статусу конференції та відповідного міжнародного визнання.

Розпочато набір наукових статтей для участі у Міжнародній науково-технічній конференції: https://acit.wunu.edu.ua/  «2024 14th International Conference on Advanced Computer Information Technologies» (ACIT-2024), яка відбудеться 19-21 вересня 2024 року у Чеській Республіці на базі Південночеського університету у гібридному форматі.

Запрошуємо науковців та спеціалістів у галузі інформаційних технологій долучитися та представити результати своїх досліджень.