» » Літературна година «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!»

Літературна година «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!»

Дата: 10-01-2024, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні ВПО Тернополя, які є активними волонтерами у бібліотеці ім. Л. Каніщенка, під час копіткої допомоги нашим захисникам доторкнулися поетичного слова великого поета України - Василя Симоненка, його думок та помислів.

Василь Симоненко прожив неповних 29 років, із них 10 припало на літературну творчість. Незважаючи на різні перепони, заборони на друк, слово поета поширювалося між людьми. Ніяка цензура не могла його зупинити.

Завідувач читального залу бібліотеки ім. Л. Каніщенка Ірина Любезна навела цікаві факти з життя та творчості  Василя Симоненка.

Присутні гуртом аналізували прочитану поезію. Найбільше кожного вразив пророчий вірш поета «Можливо, знову загримлять гармати», який можна справедливо вважати гімном людини, героя сучасності, який пропускає через себе всі біди рідної землі. Вірш написаний у 1955 році і донині не втрачає актуальності.

«Можливо, знову загримлять гармати,

І танк зімне пшеницю на лану,

І буде плакать і журитись мати,

Коли сини ітимуть на війну.


 

І тут ві сліз, ні відчаю не треба,

І тут не треба страху і ниття –

Живе лиш той, хто не живе для себе,

Хто для других виборює життя».

 

Поезія Василя Симоненка надовго западає у душу, це творчість високого злету, моральної чистоти і самовідданого служіння своїй Батьківщині.

Присутні більше дізналися про життя і творчість великого поета України – Василя Симоненка, який є еталоном унікального поєднання добра і зла, сенсу життя, національних традицій, активної життєвої позиції, громадянської відповідальності та обов`язку у його творчому доробку.

Творчість Симоненка живе, їй відкритий шлях до наших сердець.