» » Делегація ЗУНУ взяла участь у семінарі «Україна цифрова: забезпечення академічної успішності в умовах кризи»

Делегація ЗУНУ взяла участь у семінарі «Україна цифрова: забезпечення академічної успішності в умовах кризи»

Дата: 29-09-2023, 12:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Делегація викладачів навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету:  Віталіна Куриляк, Марія Лизун, Ігор Ліщинський,  Вікторія Гомотюк, Тетяна Бучинської взяла участь у підсумковому семінарі «Україна цифрова: забезпечення академічної успішності в умовах кризи», організатором якого виступила кафедра інформаційного менеджменту факультету бізнесу та економіки Технічного університету Дрездена (Німеччина).

Упродовж заходу підсумовано діяльність з виконання проєкту «Ukraine Digital II», обговорено основні результати, проаналізовано бар’єри, що виникли під час реалізації спільного COIL (Collaborative Online International Learning- Спільне міжнародне онлайн навчання) курсу, скориговано стратегію проєкту. Бар'єри були розділені на 5 груп, які включали мотиваційні, організаційні, дидактичні, технічні та соціальні аспекти. У кожній секції були прийняті рішення для підвищення ефективності програми. Одна з секцій семінару пройшла у формі віртуальної конференції за допомогою програмного забезпечення TriCAT. Ця платформа дала змогу залучити колег та студентів ЗУНУ, які брали участь у реалізації проєкту «Ukraine Digital II» зі сторони ЗУНУ та ТУД, для обміну ідеями та досвідом.

Також делегація взяла участь у щорічній конференції GeNeMe – 2023 «Спільноти у нових медіа». Колеги з ТУД представили статтю з результатами оціночного дослідження, проведеного під час реалізації проєкту «Ukraine Digital II». Результати дослідження показали практичні рекомендації для дизайну кваліфікації нового покоління е-тюторів, яка запланована для ЗУНУ на кінець 2023 року.

         За підсумками візиту було погоджено подальшу співпрацю у межах проєкту «ТУД будує мости», «Диджиталізація німецькомовної програми «Міжнародна економіка» Західноукраїнського національного університету за підтримки програми Німецької служби академічних обмінів. Заплановано подати пропозиції для продовження проєкту у рамках «Ukraine Digital IIІ» та обговорено деталі проведення підсумкової конференції за результатами реалізації проєкту «Ukraine Digital II» у грудні 2023 у офлайн, онлайн форматі. Місце проведення конференції – Західноукраїнський національний університет. Метою підсумкової конференції є поширення результатів проєкту «Ukraine Digital I & II» серед українських закладів вищої освіти для залучення нових партнерів у межах COIL курсів.