» » Університет Західної Македонії - надійний партнер класичного університету Тернополя

Університет Західної Македонії - надійний партнер класичного університету Тернополя

Дата: 25-09-2023, 12:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Відбулася офіційна зустріч ректора Західноукраїнського національного університету, професора Оксани Десятнюк і ректора Університету Західної Македонії, професора Теодороса Теодоулідіса. В обговоренні важливих питань взаємодії між закладами вищої освіти взяли участь голова вченої ради ЗУНУ, професор Андрій Крисоватий, директор міжнародного центру культури і розвитку ЗУНУ, професор Ольга Царик та професор Університету Західної Македонії Евангелос Сіскас.

Науковці окреслили нові вектори співпраці між університетами, зокрема Erasmus проєкти з академічної мобільності, програми подвійних дипломів, а також спільні освітні та наукові проєкти.

Ректор класичного університету Тернополя Оксана Десятнюк підкреслила: «Дуже важливо розвивати співпрацю із такими провідними закладами освіти як Університет Західної Македонії. Ми зацікавлені у міжкультурному обміні та вдячні грецьким колегам за вагому підтримку України!»

Освітяни відвідали наукову бібліотеку Університету Західної Македонії, у якій працюють слухачі Українсько-грецької програми «Магістр з бізнес адміністрування»

 «Українсько-грецька програма «Магістр з бізнес адміністрування», яка реалізується Західноукраїнський національним університетом спільно з Університетом Західної Македонії – вагомий крок в українсько-грецькій співпраці. Ми об’єднуємо зусилля задля підготовки фахівців високого рівня, переймаємо досвід грецьких науковців, інтегруючи його в українську освіту», - зазначив голова вченої ради ЗУНУ Андрій Крисоватий.

Делегація ЗУНУ також зустрілася з проректором з міжнародної роботи Університету Західної Македонії, доктором Єленою Грівою. Обговорили можливість проведення спільних літніх шкіл для студентів педагогічних, технічних та філологічних напрямків, а також у галузі бізнес-адміністрування.