» » Другий день роботи міжнародної конференції ACIT’2023

Другий день роботи міжнародної конференції ACIT’2023

Дата: 22-09-2023, 15:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Триває робота міжнародної конференції 2023 13th International Conference on Advanced Computer Information Technologies (ACIT’2023) у м. Вроцлав, Польща.

У секційних засіданнях конференції взяли участь студенти-першокурсники ФКІТ та коледжу ЗУНУ. Гранти у розмірі 300 євро на поїздку до Вроцлава від організаційного комітету АСІТ отримали переможці конкурсу ІТ–проєктів факультету комп’ютерних інформаційних технологій. Такий конкурс проводиться  ФКІТ щорічно за організаційної підтримки Тернопільського ІТ-кластера.

Сьогодні переможці конкурсів ІТ–проектів презентували свої проєкти англійською мовою: студенти груп  КНШІ-11 Хомут Володимир презентува проєкт “Development of a strategy video game AFTER”; ІПЗ-11 Бобко Ігор – “My Device”; ІПЗ-12 Філик Володимир та МТІР-11 Солтис Денис – ‘Website of the Department of Computer Science’; ІПЗ-11 Виноградова Дар’я та ІСТ-11 Головач Андрій – “Campus gaide with augmented reality”; КІт-33 Надвиничний Вадим – “Stylization human face with neural network JOJOGAN”; КІт-21 Тищенко Дмитро – “Polynomial Symmetric Methods of Encryption in the System of Residual Classes”.

 

Перед початком презентації студентських проєктів, виступили професори Микола Дивак та Артур Рот.

 Микола Дивак наголосив, що проєктна діяльність є дуже важливим компонентом навчального процесу для студентів ЗУНУ.  Здатність втілювати отримані теоретичні знання в конкретні ІТ-проєкти, це важлива навичка майбутнього ІТ-фахівця. Це дає можливість нашим студентам швидко інтегруватися в виробничий процес в ІТ-компаніях. Процес інтеграції вже розпочався з навчання в ІТ-школах ФКІТ ЗУНУ.

Микола Петрович, звертаючись до студентів зазначив, що вони є прикладом для учнівської молоді, яка без сумніву увіллється цієї осені в ряди слухачів ІТ-шкіл ФКІТ ЗУНУ. Також зауважив, що практику ФКІТ доцільно запроваджувати і на інших факультетах, щоб ще більше розвивати можливість ЗУНУ щодо залучення учнівської та студентської молоді для участі у проєктній діяльності під час навчання.

На презентації проєктів також були присутні партнери ЗУНУ: професори Вольфганг Дорнер, Лібор Досталек, та Світлана Антощук (директор інституту комп’ютерних систем Одеської політехніки)

Усі доповідачі відзначили дуже високий рівень студентів знань, зокрема і англійської мови, що презентували проєкти і схвально відгукнулися про дуже хорошу традицію заслуховувати студентські ініціативи на конференції АСІТ.

На завершення івенту, професор Артур Рот вручив кожному студенту ЗУНУ цінні подарунки від Вроцлавського університету економіки та бізнесу, а професор Микола Дивак від імені організаційного комітету вручив грошові премії.