» » Студенти та працівники ЗУНУ долучилися до ініціативи «World Cleanup Day»

Студенти та працівники ЗУНУ долучилися до ініціативи «World Cleanup Day»

Дата: 18-09-2023, 09:55 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Щороку у третю суботу вересня проходить акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». Студенти та працівники Західноукраїнського національного університету долучилися до ініціативи.
15-16 вересня 2023 року під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» Україна традиційно приєдналася до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з 70 мільйонами учасників у 191 країні світу.
Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання ресурсів серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.
В. о. завідувача кафедри екології та охорони здоров’я ЗУНУ Леонід Бицюра зазначив: “Участь кожної людини важлива, особливо в умовах екологічних криз та щоденного знищення навколишнього середовища. Ми повинні спільно працювати над відновленням довкілля, розвивати свідоме громадянське суспільство, що відповідає соціальним та екологічним стандартам. Дуже важливо підвищувати культуру відповідального поводження з відходами, дбати про довкілля та зберігати природні ресурси. Екосистема - це основа нашого життя, і ми всі повинні робити свій внесок у її захист. Дякуємо всім, хто активно долучається до цього процесу та сприяє відновленню навколишнього середовища. Запрошуємо всіх приєднатися до найбільшого екологічного руху в країні та разом працювати над збереженням природи України чистішою!”