» » Відкриття виставки картин Михайла Дирбавки

Відкриття виставки картин Михайла Дирбавки

Дата: 15-09-2023, 16:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулося відкриття виставки Михайла Дирбавки «Живописна Тернопільщина».

Михайло Дирбавка – відомий український художник прикладного та декоративного мистецтва, графік, живописець та член Національної спілки художників України.

В експозиції представлено 45 живописних робіт митця.

Ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк зазначила: «Ваша творчість – захоплює, а життєва позиція варта наслідування. У ваших роботах відчувається душа, вони відображають світогляд, сприймаються не тільки розумом, а й серцем. Випромінюють сонячну енергетику. Через творчість світ відкриває наше мистецтво та багатство нашої душі».

Оксана Десятнюк вручила митцю почесну грамоту від колективу Західноукраїнського національного університету за активну просвітницьку діяльність, популяризацію української культурної спадщини та організацію художньої виставки у класичному університеті Тернополя.

Ірина Гонташ привітала присутніх піснею «Молитва».

Виставка «Живописна Тернопільщина» проходить у межах роботи Академії словʼянської культури, яка організована на соціально-гуманітарному факультеті ЗУНУ. До присутніх із теплими словами звернулася декан соціально-гуманітарного факультету Оксана Гомотюк: «Культура об’єднує, особливо у час війни, а мистецтво дає наснагу до життя. Безмежно вдячні пану Михайлу за те, що ми, разом із молоддю маємо можливість долучитися до таких чудових подій».

Заступник начальника управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Тарас Франків відвідав відкриття й привітав Михайла Васильовича із важливою подією у мистецькій кар’єрі.

Відрадно було вітати на заході колег митця: заслуженого майстра народної творчості України Володимира Шерстія, народного художника України Богдана Ткачика та художника Олега Кіналя.

Михайло Дирбавка подякував університетській родині ЗУНУ: «Пишаюся, що маю можливість проводити цю виставку у провідному університеті. Дякую ректору та усім викладачам за те, що виховуєте молодь у дусі патріотизму та прививаєте молоді любов до мистецтва. Радий, що з моїми роботами зможе познайомитися багатотисячна родина Західноукраїнського національного університету. Вірю, що вони надихатимуть вас!»

Михайло Васильович подарував ректору ЗУНУ альбом-каталог «Михайло Дирбавка. Живопис. Різьба», де представлені його роботи.

Організовано захід відділом творчої самореалізації та виховання класичного університету Тернополя.

Студенти, працівники та усі охочі можуть переглянути виставку у холі центрального корпусу Західноукраїнського національного університету.