» » Візит делегації ЗУНУ до Університету Фоджа

Візит делегації ЗУНУ до Університету Фоджа

Дата: 13-09-2023, 10:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах реалізації проєкту 619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» / CLIMAN (Програма Еразмус+, Інструмент сусідства, розвитку і міжнародної співпраці, напрям КА2: Розвиток потенціалу вищої освіти) у період з 30 серпня по 1 вересня 2023 року відбувся візит до Університету Фоджа (Італія) представників Західноукраїнського національного університету: координаторки проєкту, директорки навчально-наукового центру інноваційного розвитку та тренінгів навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Олени Борисяк; директора навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Василя Брича, завідувача кафедри агробіотехнологій Антіна Шувара.

Керівник Офісу міжнародних зв’язків Університету Фоджа Джуліо Еспосіто (Giulio Esposito) координував організацію навчальної програми у рамках імплементації проєкту 619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» / CLIMAN (Програма Еразмус+). Участь у навчальному візиті взяли партнери проєкту з України та Грузії: Університет «КРОК» (Україна), Харківський національний автомобільно-дорожній університет (Україна), Національний університет «Львівська політехніка» (Україна), Західноукраїнський національний університет (Україна), Батумський державний університет імені Шота Руставелі (Грузія), Кутаїський державний університет імені Акакія Церетелі (Грузія).

Метою візиту було поглиблення знань, обмін науковими та практико-орієнтованими напрацюваннями щодо формування  синергії освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату в університетах Європейського Союзу (на прикладі Університету Фоджа, Італія), допомога університетам України та Грузії стати центрами розвитку досліджень кліматичного менеджменту для прискорення інтеграції у світовий кліматичний ринок і реалізації світових вимог по кліматорегулюванню шляхом впровадження кращих європейських практик у сфері запобігання зміни клімату, адаптації та мінімізації наслідків.

До робочого плану навчальної програми входила участь у тренінгах і практичних заняттях щодо проведення досліджень кліматичного менеджменту в Європейському Союзі. У межах навчального візиту було проведено робочі зустрічі між партнерами проєкту з України та Грузії, обговорено стан виконання робочих пакетів. Директорка навчально-наукового центру інноваційного розвитку та тренінгів навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури ЗУНУ Олена Борисяк обговорила з партнерами особливості виконання завдань у рамках робочого пакету щодо створення та діяльності центрів кліматичного менеджменту в університетах-партнерах України і Грузії у межах реалізації проєкту 619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» / CLIMAN.

Усі учасники отримали сертифікати про участь у навчальному візиті до Університету Фоджа (Італія).

 

Проєкт співфінансується Європейським Союзом. Проте висловлені погляди та думки належать лише авторам(ів) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (EACEA). Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.