» » Виставка картин, написаних пораненими бійцями Збройних Сил України!

Виставка картин, написаних пораненими бійцями Збройних Сил України!

Дата: 12-09-2023, 14:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя відбулося відкриття виставки картин, написаних пораненими бійцями Збройних Сил України, у межах проєкту «Воїни світла».

Арт-проєкт «Воїни світла» організований за ініціативою волонтерки з м. Рубіжне, громадської діячки Олени Хмельницької та тернопільського художника, випускника ЗУНУ Рустама Давлетова.

Професорсько-викладацький колектив, студенти та гості зі щемом у серці переглядали роботи військових, які проходять лікування та реабілітацію у тернопільських медичних закладах.

Звертаючись до присутніх, проректор з наукової роботи Микола Дивак сказав: «Збройні Сили України щодня наближають нашу перемогу над ворогом. В окопах, на передовій вони виборюють право нам жити, навчатися, працювати. Кожен із нас повинен пам’ятати, що наш спокій – заслуга військових, тому поважаймо тих, хто стоїть на захисті нашої країни й допомагаймо їм!»

Про історію створення арт-проєкту розповіла Олена Хмельницька, яка зазначила: «Я звертаюся до вас зі словами моєї рідної Луганщини! Луганщини української! Луганщини нескореної! Від мужнього і незламного міста Рубіжне. Цей проєкт відображає силу наших бійців, стійкість та жагу до життя. Герої  виражають свої почуття, думки й емоції через мистецтво та надихають вірити у перемогу. Завдання кожного із нас знати і завжди пам'ятати, яку страшну ціну платять мільйони українців за волю та незалежність нашої держави!»

Такі спільні проєкти мають майбутнє, адже сила українців в єдності, згуртованості та відданості рідній державі, і зараз ми це розуміємо, як ніколи.

 «У тернопільських шпиталях разом із пораненими військовими ми пишемо картини під час сеансів арттерапії – це частина комплексної реабілітації бійців. Приємно спостерігати за хлопцями, їх поглядами, посмішками, рухами, які стають впевненими. Це найменше, що ми можемо зробити для наших захисників!» - сказав Рустам Давлетов. Також до присутніх звернулася представниця Міністерства ветеранів України в Тернопільській області Ірина Скасків.

Нехай кожен герой повернеться з війни додому, наповнений силою духу, невичерпною енергією та чітким переконанням, що Україна – понад усе!

Дякуємо нашим героям за сміливість, патріотизм, та мужність!

Не будьмо байдужими!

Цінуймо тих, хто захищає нас!