» » Навчання за українсько-польською програмою

Навчання за українсько-польською програмою

Дата: 11-09-2023, 11:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Життя завжди дарує нам можливості, які часто змінюють нас. Варто лише подивитися навкруги та наважитися на щось нове.

 Любов Юрчак, студентка четвертого курсу спеціальності "Бізнес-комунікації та переклад"  кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету, здобувала освіту закордоном за українсько-польською програмою.  

У лютому я розпочала семестрове навчання у Poznań University of Economics and Business, де усі дисципліни я обирала сама. Викладачі цікаво пояснювали матеріал, відкриваючи нові світи інтерактивними лекціями та практичними заняттями.

Проживання у гуртожитку також закарбувалося незабутнім етапом цієї подорожі. Тут я познайомилася з іншими студентами з різних країн – від Японії, Грузії, Туреччини, Польщі, до Португалії та Великої Британії. Майже сотня неповторних і прекрасних людей з 16 різних країн. Наша спільність стала маленьким відображенням різноманіття культур і традицій. А спільні хобі та навчання заклали фундамент комунікацій та зв'язків.

Моє серце наповнене радістю від вражень, отриманих завдяки цій неймовірній можливості. Там, серед старовинних вулиць та історичних будівель, я могла вдосконалювати не лише англійську мову, а й опановувати польську, представляючи Україну на міжнародному рівні.

Програми мобільності - це не лише навчання закордоном, це своєрідна подорож у світ знань та відкриттів, культурний обмін, знайомство з іншими людьми, мовами та перспективами. Щоденне спілкування в іншому мовному середовищі – це найкраща вправа для мови та культурного розширення.

Цей досвід — крутий шанс, що розвиває та прокачує усі "soft and hard skills" та робить мене адаптивнішою та культурно освіченою. Закордоном я знаходжу нових друзів, пізнаю інші традиції та звичаї, подорожую.

 

Дякую колективу Західноукраїнського національного університету за цю можливість.

Крокуючи цим шляхом, я відкриваю нові перспективи та стаю кращою версією себе.