» » Європейська комісія схвалила проєкт ЗУНУ у межах Програми Erasmus+

Європейська комісія схвалила проєкт ЗУНУ у межах Програми Erasmus+

Дата: 4-08-2023, 09:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Європейська комісія схвалила проєкт Західноукраїнського національного університету у межах Програми Erasmus+ за напрямом Capacity Building in Higher Education, Key Action 2.

Вітаємо команду "The Universities’ Reaction to Big Obstructions: Building resilient higher education to respond and manage societal crises" (TURBO) із цим важливим досягненням.

Проєкт реалізовуватиметься міжнародним консорціумом університетів на чолі з Університетом Норд (Королівство Норвегія), як основним координатором, Академією Леона Козмінського (Польща) та українськими зво-партнерами.

 

Головною метою проєкту «TURBO» є підвищення стійкості, готовності та оперативності українських закладів вищої освіти перед суспільними викликами. Шляхом зміцнення потенціалу, вдосконалення компетенцій та обміну досвідом проєкт вирішуватиме багатогранні завдання, які сприяють розвитку як академічних кіл, так і суспільства у цілому.

 

Проєкт спрямований на підтримку реінтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у нові місцеві громади через цільову перепідготовку та ініціативи з соціальної адаптації; обмін кращими практиками та досвідом, пов'язаними з перепідготовкою та соціальною адаптацією ВПО в Україні та на міжнародному рівні; підвищення спроможності українських вишів пропонувати адаптовані, актуальні для ринку освітні програми у галузі бізнесу та менеджменту, що сприятиме швидшій інтеграції до освітнього простору Європейського Союзу; адвокацію вдосконалення нормативно-правової бази української системи вищої освіти, зокрема, визнання мікрокредитів як складової безперервної освіти в університетах; налагодження співпраці між різними зацікавленими сторонами для забезпечення соціальної інклюзивності, підвищення рівня працевлаштування студентів та підтримки якості вищої освіти в періоди суспільних потрясінь.

 

Проєкт «TURBO» є прикладом спільних зусиль, орієнтованих на зміцнення вищої освіти та підтримку суспільного прогресу, підкреслюючи важливість міжнародного партнерства у вирішенні складних завдань.

 

Бажаємо успішної реалізації проєкту та досягнення нових висот у сфері інтернаціоналізації!