» » Студенти ЗУНУ взяли участь у Глобальному саміті IASAS Student Leader Global Summit 2023,

Студенти ЗУНУ взяли участь у Глобальному саміті IASAS Student Leader Global Summit 2023,

Дата: 17-07-2023, 17:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студентки Західноукраїнського національного університету, Матвіїшин Анастасія, Книш Анна та Мельничук Анастасія, нещодавно взяли участь у престижному глобальному саміті IASAS Student Leader Global Summit 2023, який проходив у Римі (Італія) з 13 по 15 липня. Цей глобальний саміт зібрав близько 40 студентських лідерів з усього світу, щоб підвищити стійкість університетів за допомогою конкретних дій.

Основною метою саміту було заохочення студентів до розробки пропозицій, які могли б сприяти сталому розвитку університетів. Учасники були розділені на робочі групи, де вони провели обговорення та запропонували проєкти, спрямовані на вирішення цього важливого питання.

Під час заходу розглядали такі теми:

університети як агенти змін;

виховання громадян світу, здатних відігравати активну роль у забезпеченні справедливого та мирного існування;

цифрове громадянство.

У межах саміту студенти мали можливість представити свої ініціативи на розгляд журі, експертів, призначених організаторами. Конкуренція була запеклою, юнаки та дівчата демонстрували свої інноваційні та практичні ідеї.

Щоб забезпечити належну підготовку студентів до заходу, організатори підготували серію зустрічей під назвою "The SLGS Onboarding Experience". Під час спілкування молоді люди отримали основну інформацію про Глобальний саміт студентських лідерів та організацію, що його підтримує, IASAS. Вони також обговорили конкретні питання необхідні для ефективної роботи в малих групах і створення фінальної презентації.

Матвіїшин Анастасія, Книш Анна та Мельничук Анастасія, продемонстрували виняткову зацікавленість та критичне мислення.

Глобальний саміт студентських лідерів IASAS 2023 у Римі став платформою для молодих лідерів, щоб продемонструвати здатність просувати позитивні зміни. Досвід та знання наших дівчат, отримані під час цієї події, безсумнівно, надихнуть та мотивуватимуть інших до дій.