» » Науковці ЗУНУ зміцнюють співпрацю з територіальними громадами Закарпатської області

Науковці ЗУНУ зміцнюють співпрацю з територіальними громадами Закарпатської області

Дата: 5-07-2023, 13:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Західноукраїнський національний університет – є знаним та авторитетним вишем в різних регіонах нашої країни та за кордоном. Свідченням тому є налагоджена багаторічна співпраця науковців ЗУНУ з організаціями різних форм власності та функціональної спрямованості різних куточків України та зарубіжних країн.

 

Нещодавно науковці кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу факультет економіки та управління ЗУНУ завітали із робочим візитом до Закарпатської області.
Делегатами виступили: завідувач кафедри, доктор економічних наук, професор Михайло Шкільняк, доктора економічних наук, професори Алла Васіна та Григорій Монастирський, кандидат економічних наук, доцент Аліна Жуковська.

 

У межах візиту відбулася зустріч з директором Закарпатського навчально-наукового інституту ЗУНУ, кандидатом педагогічних наук Едітою Грабар. Члени делегації представили освітній та науковий потенціал кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ, зосередилися на поглибленні співпраці з підготовки та підвищення кваліфікації за освітніми програмами «Публічне управління та адміністрування» та «Менеджмент закладів охорони здоров’я» на базі ЗННІ. Науковці зустрілися з учасниками ХІІ літньої управлінської школи «Закарпаття - 2023», яка в той час проходила на базі підрозділу ЗУНУ в Закарпатській області. Завідувач кафедри, доктор економічних наук, професор Михайло Шкільняк ознайомив присутніх – керівників органів управління освітою та керівників закладів освіти з освітніми програмами кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу.

 

Науковий та освітньо-методичний супровід органів місцевого самоврядування та комунальних організацій – один із пріоритетів діяльності кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ.

 

Відбулися перемовини з в.о. міського голови міста Свалява, секретарем Свалявської міської ради Мирославою Скрипинець. Змістовною була зустріч з в. о. директора КНП «Свалявська міська лікарня» Олександром Фізером, на якій було акцентовано на продовженні підготовки фахівців за освітньою програмою «Менеджмент закладів охорони здоров’я» ЗУНУ, можливостях підвищення кваліфікації за сертифікованими програмами «Інноваційні підходи в організації та управлінні охороною здоров’я» та «Організація і управління фармацією».

 

На пленарному засіданні сесії Полянської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області науковці кафедри представили результати науково-дослідної роботи «Програма підвищення ефективності управління активами Полянської територіальної громади». Програма була одноголосно схвалена депутатами місцевої ради. Під час зустрічі з Полянським сільським головою Іваном Дрогобецьким, який зараз захищає нашу Батьківщину у лавах ЗСУ, та в.о. сільського голови, секретарем Полянської сільської ради Нелею Петрус було окреслено подальші кроки з поглиблення співпраці кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу з Полянською територіальною громадою в науковій та освітній сферах.