» » Участь у міжнародному Erasmus+ проєкті AFID

Участь у міжнародному Erasmus+ проєкті AFID

Дата: 4-07-2023, 12:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах реалізації міжнародного проєкту “Providing of Academic Freedom and Inclusion through Digitalization” (AFID) 101081850 – AFID–ERASMUS-EDU-2022-CBHE д.е.н., проф. кафедри економіки та економічної теорії ЗУНУ, виконавчий директор ГО «Громадська синергія» Длугопольський Олександр 19-30 червня 2023 р. відвідав університет TÉCNICO LISBOA (Lisbon, Portugal). У закладі освіти відбулися зустрічі і консультації з приводу створення та використання мультиінституційного інклюзивного віртуального кампусу (MIIVC), доступного для різних типів користувачів: поточних і майбутніх студентів – малокваліфікованих дорослих та/або дорослих з потребою в неперервній освіті, студентів, які проживають у віддалених, сільських, менш розвинених районах, студентів з обмеженим рівнем володіння мовою, студентів з обмеженими фізичними можливостями тощо.
Проєкт створення кампусу передбачає співпрацю досвідчених спеціалістів зі Швеції, Португалії та Іспанії з українськими колегами. У проєкті бере участь кафедри економіки та економічної теорії Західноукраїнського національного університету.

У межах ініціативи заплановано розробити міжуніверситетські угоди та внутрішню політику організації, надання та забезпечення якості цифрової освіти через MIIVC, запровадити інклюзивні онлайн-курси та пілотне інклюзивне цифрове навчання у сфері підприємництва – сфері найбільш затребуваних компетенцій в Україні.