» » Вручення сертифікатів про проходження курсу «Самодопомога та кризова допомога» працівникам ДСНС

Вручення сертифікатів про проходження курсу «Самодопомога та кризова допомога» працівникам ДСНС

Дата: 30-06-2023, 17:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя з 28 по 30 червня 2023 року  працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій проходили курс «Самодопомога та кризова допомога». Сьогодні у залі засідань Вченої ради відбулося вручення сертифікатів про успішне завершення навчання.

Вітаючи всіх присутніх, проректорка з науково-педагогічної роботи Оксана Десятнюк сказала: «Приємно, що у межах співпраці класичного університету Тернополя та Ізраїльської коаліції травми ми реалізовуємо проєкти, які є надважливими у час повномасштабної війни росії проти України. Кожен із вас упродовж трьох днів плідно працював, вивчаючи психофізіологію стресу, правила першої психологічної допомоги, індивідуальний код адаптації, декомпресію та багато чого іншого. Переконана, що отримані знання допоможуть вам у роботі!»

Заняття у ЗУНУ проводили тренери з Ізраїльської коаліції травми, які є світовими експертами в галузі самодопомоги та кризової психологічної допомоги.

Ізраїльська коаліція травми (ITC) — це асоціація неурядових організацій, яка займається психосоціальною підтримкою населення, що постраждало від різних катастроф. В Україні коаліція активно працює ще з 2014 року, проводячи навчання та консультації для представників українського уряду й бізнесу.

Оксана Миронівна також розповіла працівникам ДСНС про подальші плани та зазначила, що зовсім скоро буде відкрито центр резильєнтності у стінах Західноукраїнського національного університету!