» » Західноукраїнський національний університет – найкращий серед закладів вищої освіти Тернопілля!

Західноукраїнський національний університет – найкращий серед закладів вищої освіти Тернопілля!

Дата: 30-06-2023, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 За результатами консолідованого рейтингу закладів вищої освіти України, який був складений інформаційним ресурсом Освіта.ua на підставі відомих в Україні рейтингів вишів: «ТОП-200 Україна», «Scopus» і «Бал НМТ на контракт», Західноукраїнський національний університет посідає 1 місце серед закладів вищої освіти Тернополя та Тернопільської області, 8-ме місце серед найкращих вишів західного регіону та 18-те місце серед 239 університетів України.

 

 При складанні консолідованого рейтингу вишів України використовувалися такі ресурси:

«ТОП-200 Україна» – базовим принципом ранжування університетів у рейтингу є забезпечення повної відкритості, прозорості і незалежності ранжування університетів. Для укладання рейтингу використовувалися відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних і міжнародних організацій і установ.

Рейтинг «Scopus» – результати рейтингу закладів вищої освіти базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його працівниками в наукових виданнях. У рейтинговій таблиці заклади освіти України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій.

Рейтинг «Бал НМТ на контракт» – рейтинг закладів вищої освіти за показником середнього бала національного мультипредметного тесту абітурієнтів минулого року, яких зараховано до вишів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт).

 

Пишаємося таким високим результатом, адже це - досягнення професорсько-викладацького колективу та студентства класичного університету Тернополя. Працюємо, вдосконалюємося та підкорюємо нові вершини!