» » У ЗУНУ розпочала роботу 16 Національна відбіркова конференція «Магура»

У ЗУНУ розпочала роботу 16 Національна відбіркова конференція «Магура»

Дата: 21-06-2023, 18:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у класичному університеті Тернополя особливий день – до нас завітала молодь з різних куточків України та з-за кордону на 16 Національну відбіркову конференцію «Магура» для проведення моделі роботи Європейського парламенту.

"Ви прогресивні та креативні, мрієте про успішну кар’єру, прагнете до визнання і маєте невгасаючий ентузіазм та силу втілити все у життя. Ваш розум має усвідомити, що істину вам ніхто не подарує, ви маєте її здобути важкою інтелектуальною працею. Дерзайте! Мрійте про велике! Великого бажайте! Молодість – це жага до нового, час великих перспектив та грандіозних планів, нових знайомств та доленосних зустрічей. Бажаю, щоб перебування в Західноукраїнському національному університеті було яскравими та незабутніми, а Тернопіль посів особливе місце у вашому серці", - зазначив у своєму вітальному слові ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий.

Європейський Молодіжний Парламент – міжнародна молодіжна аполітична та нерелігійна освітня організація, яка заохочує українську молодь до активної участі у громадському житті суспільства. Це середовище людей, яке поширює європейські цінності та надає можливість молоді з різних країн запропонувати рішення для важливих проблем в світі.

"Для нас велика честь, що саме такий захід відбувається у Тернополі, адже завдяки співпраці молодіжних громадських організацій спільно з місцевим самоврядуванням, нам вдалося стати молодіжною столицею України у 2020 році та два роки утримувати цей статус. У місті вже більше 10 років працює Молодіжна міська рада, яка складається з представників студентства, учнівської молоді, молодіжних громадських організацій. Щороку ми залучаємо їх до активного життя громадськості, проводячи конкурс молодіжних проєктів",- розповідає Сергій Надал.

Учасниками заходу є українські та іноземні школярі та студенти, віком 15-25 років. Остання сесія Європейського молодіжного парламенту в Тернополі проходила п’ять років тому на регіональному рівні.

У роботі конференції взяв участь президент 16-тої Національної відбіркової конференції “Магура” Європейського молодіжного парламенту Україна - Лазарос Гаджифородос.

Бажаємо успіхів в проведенні цієї масштабної конференції!