» » Студентка ЗУНУ навчалася у Нідерландах за програмою обміну Erasmus+

Студентка ЗУНУ навчалася у Нідерландах за програмою обміну Erasmus+

Дата: 29-05-2023, 14:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах програми обміну Erasmus+ студенти Західноукраїнського національного університету навчаються у різних країнах світу.

Ірина Мишка проходила семестрове навчання в університеті прикладних наук Інхолланд, в місті Алкмар, Нідерланди, за спеціальністю «Менеджмент».

Ірина ділиться своїми враженнями: «Завдяки міжнародній співпраці ЗУНУ із університетом Інхолланд я стала учасницею програми обміну Erasmus+. Вже з перших днів перебування в Алкмарі мене вразило доброзичливе та привітне середовище в університеті Inholland. Курси, які я обрала для навчання, були насиченими цікавими завданнями, груповими проєктами та дискусіями, і це допомогло мені поглибити розуміння важливих аспектів менеджменту, а практичні заняття сприяли розвитку моїх аналітичних, комунікаційних та лідерських навичок.

Однак, обмін не обмежувався лише навчанням. Знайомство зі студентами з усього світу відкрило для мене нові горизонти та перспективи. Я спілкування з однодумцями, обговорювала з ними різні ідеї, дізнавалася про їхню культуру.

Місто Алкмар стало моєю другою домівкою упродовж обміну. Прогулянки вузькими вуличками, місцеві кав'ярні, а також відвідування визначних пам'яток: музею сиру та історичного центру міста, залишили незабутні спогади у моїй пам’яті.

Найцінніше те, що я удосконалила свої мовні навички, адже усі воркшопи та лекції проводилися англійською мовою. Комунікація зі студентами із різних країн світу збагатила моє розуміння культур та підходів до менеджменту, ми обмінювалися досвідом, дискутували про актуальні проблеми у сфері менеджменту.

А спілкування із місцевими жителями дало мені можливість вдосконалити знання з голландської мови, яку я вивчала упродовж семестру.

Крім академічного та культурного досвіду, обмін також надав мені можливість розширити мої професійні зв'язки. Були зустрічі з представниками бізнесу та знайомства із фахівцями різних професій.

Семестр в Нідерландах став для мене часом особистого зростання і самовдосконалення. Я навчилася бути впевненою у собі, адаптуватися до нових ситуацій і сприймати нові можливості як щось цінне та надихаюче.

Я не можу не згадати про подорожі, які стали невід'ємною частиною мого життя в Алкмарі. Нідерланди розташовані у самому серці Європи, тому я побувала у різних країнах та містах, і кожна поїздка була пригодою.

Університет Інхолланд також організовував численні заходи та екскурсії, які допомагали нам краще пізнати Нідерланди та їх культурну спадщину. Ми мали змогу взяти участь у фестивалях і традиційних святах, серед яких: День Короля.

Ми проводили багато часу разом із жителями студмістечка, ділилися своїми культурними особливостями, готували традиційні страви.

Завершуючи свій семестрний обмін у місті Алкмар, я залишаюся зі спогадами, новими друзями з усього світу та багажом знань та навичок. Цей досвід дав мені впевненість у своїх здібностях та відкрив нові горизонти для моєї майбутньої кар'єри.

Я вдячна кафедрі іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина ЗУНУ та університету Inholland, усім людям, які допомогли зробити цей обмін можливим.

Бажаю кожному студенту стати учасником програми обміну Erasmus+, реалізувати себе, розкрити свій потенціал, створити незабутні спогади на все життя, розвинути міжкультурну комунікацію та лідерські навички, знайти нових друзів та колег.

Такі етапи у житті надихають!»