» » Засідання вченої ради Західноукраїнського національного університету

Засідання вченої ради Західноукраїнського національного університету

Дата: 29-03-2023, 17:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у класичному університеті Тернополя відбулося засідання вченої ради.

У час повномасштабної війни, час Великого посту, випробувань та викликів університетська спільнота продовжує працювати, долати труднощі та об’єднуватися заради спільної перемоги. Звертаючись до професорсько-викладацького колективу та гостей, ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий сказав: «Кожен із нас сьогодні переосмислює своє життя, цінності та погляди. Нинішній піст для нас, насамперед, є постом жертовності. Бо війна накладає свій важкий відбиток на все, чого торкається. Вона може змінити форму, але не змінить суті посту: жертовність, молитва, справи милосердя і самообмеження – заради духовного зміцнення, духовної підтримки, духовної перемоги. Будьмо терпеливими один до одного, добрими, працюймо й гуртуймося задля єдиної мети, адже в сучасному світі не великі герої визначають хід історії, а поступ залежить від щоденних великодушних вчинків маленьких людей».

На засідання вченої ради університету завітав голова Рахункової палати Валерій Пацкан. Виступаючи перед колективом ЗУНУ, Валерій Васильович зазначив: «Шановні присутні! Тематика мого виступу як голови Рахункової палати, у першу чергу, присвячена питанню побудови в Україні всеоохопної системи контролю публічних фінансів. Це питання було і залишається для нашої держави одним із ключових на шляху до запровадження належної системи управління публічними фінансами. Його актуальність посилилася із наданням у червні 2022 року Україні статусу країни – кандидата в члени Європейського Союзу. Наразі вже маємо перший аналітичний звіт про відповідність нашого законодавства праву ЄС, і маємо чіткі критерії для відкриття наступного євроінтеграційного етапу – переговорів про вступ. Тема фінансового контролю належить до фундаментальних принципів функціонування ЄС. Тільки узгодивши національне законодавство з європейським в цій сфері, ми матимемо зелене світло для подальшого руху». Голова Рахункової палати зосередив увагу на ключових питаннях, які потребують законодавчого врегулювання, розповів про основні елементи системи державного фінансового контролю в Україні, публічний фінансовий контроль в ЄС, який здійснюється на двох рівнях.

Андрій Ігорович продовжив роботу вченої ради та вручив атестат доцента Віктору Русіну, атестати професора Мирославу Комару й Інні Сисоєвій. Диплом доктора наук та подяку Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність отримала Наталія Чудик,  диплом Академії політико-правових наук України вручено Олегу Рудакевичу. Нагрудним знаком «Почесний працівник університету» нагороджено Галину Возьну, Руслану Палій, Марію Макогін.  Вітаємо науковців та працівників університету із вагомими досягненнями!

Краківський економічний університет надіслав подяку Західноукраїнському національному університету за участь у сертифікатній тренінговій програмі "Менеджмент в органах місцевого самоврядування України" у межах програми DOBRE.

На порядку денному колеги розглянули питання про висунення кандидатури Валерія Пацкана, д.ю.н., заслуженого юриста України, голови Рахункової палати, стейкхолдера ЗУНУ на присвоєння звання «Doctor Honoris Causa». Також члени вченої ради затвердили правила прийому на навчання до ЗУНУ у 2023 році, відкриття сертифікованої програми «Міжнародне право. Юридичний переклад» на першому (бакалаврському) рівні освіти акредитованої освітньої програми «Міжнародне право» спеціальності 293 «Міжнародне право» галузі 29 «Міжнародні відносини» в обсязі 10 кредитів ЄКТС на договірній основі, затвердили положення про щорічний конкурс «Кращий науковець», організацію освітнього процесу здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії, рекомендації до друку з присвоєнням грифу «Рекомендовано вченою радою ЗУНУ» навчальних посібників «Психосоматика та психологія хвороби», «Біомеханіка рухового апарату людини», «Облік і звітність в державному секторі економіки», «Фінансові технології»,  рекомендацію до друку колективної монографії «Аудит: аспекти локальні та глобальні» за загальною редакцією Михайла Лучка і Станіслава Шмітки,  авторської монографії «Фіскальний федералізм в Україні: теорія, методологія, практика», підготовленої Федіром Ткачиком,  наукових журналів «Економічний аналіз», «Актуальні проблеми правознавства», «Психологія і суспільство»,  збірника матеріалів ХVI Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції молодих учених і студентів «Інноваційні процеси економічного та соціально-культурного розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід», заслухали звіти про закордонні відрядження.

 

Продовжуємо працювати кожен на своєму фронті!