» » Формування майбутньої архітектури європейської безпеки

Формування майбутньої архітектури європейської безпеки

Дата: 24-03-2023, 10:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах проєкту «Студії публічної дипломатії 5.0» за сертифікатною програмою «Європейські студії: дипломатія, політика, право, економіка, комунікації» відбулася зустріч із Андрієм Веселовським, українським дипломатом, Надзвичайним і Повноважним Послом України. 

Учасники говорили про те, як і коли закінчиться повномасштабна війна росії проти України, які можливі сценарії розвитку подій, яким буде новий світовий порядок, у чому небезпека розпаду росії, якою може бути система колективної безпеки в майбутньому і, яке місце в цій системі посяде Україна, кого і чому не влаштовує сильна Україна і, як мінімізувати "російську загрозу" у майбутньому, чи стане Україна членом НАТО, коли змінить статус країни-кандата на членство в ЄС на країну-члена ЄС, як офіційний Брюсель оцінює готовність України до вступу в ЄС, чому країни ЄС бояться його розширення.

Учасники цікавилися чому ООН не готова реагувати на виклики сучасності, чому високий статус постійних представників Ради безпеки ООН та право вето дозволяє росії порушувати статутну ціль ООН про гарантування миру і безпеки в світі, чому всі країни-члени ООН "закривають на це очі", не визнають вчинених росією "геноцидних практик" на території України, чи можливе реформування ООН взагалі.

«Перемогти російського ворога - це наша головна місія. Ми робимо справедливу і чесну справу сміливо», - підсумував Андрій Веселовський.

Дякуємо Андрію Івановичу за інтелектуальну і глибоку дискусію!