» » Стажування студентів та викладачів ННІК у Нідерландах

Стажування студентів та викладачів ННІК у Нідерландах

Дата: 21-03-2023, 12:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти навчально-наукового інституту комунікацій, опановуючи програму двох дипломів «Психологія перемовин та медіація», що реалізується у Західноукраїнському національному університеті спільно з Нідерландською бізнес-академією, із навчальною поїздкою відвідали Нідерланди.

Упродовж 13-17 березня студенти групи ПСПм-11 Тетяна Моржевська, Юлія Іванова, Оксана Муляр, Ірина Капалкіна, Євгенія Капалкіна, Тарас Павлюк, Євген Ісмаїл, Людмила Шевченко у супроводі своїх наставників – директорки навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ, гаранта ОПП «Психологія перемовин та медіація» Оксани Коваль та її помічниці, координаторки з міжнародної діяльності ННІК Анастасії Мартиневич пройшли наукове стажування в обсязі 2 кредитів ЄКТС за програмою «Медіація» на базі Нідерландської бізнес-академії (м. Дордрехт, Нідерланди) у межах проєкту Erasmus + Project Key Action 107 2020.

До навчальної програми долучилися викладачі з Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, Університету «КРОК» та Харківського національного університету імені В. Каразіна, які є учасниками міжнародного університетського консорціуму грантового проєкту MEDIATS. І сьогодні, після успішної реалізації проєкту MEDIATS, спільна співпраця консорціуму має нові результати продуктивної командної роботи.

Високий рівень викладання нідерландських професорів, інтенсивна та дуже насичена навчальна програма, глибоке занурення у практичні кейси та симуляції, рольові ігри та вправи, діагностичні методики DISC та MBTI, ознайомлення з досвідом використання присудової медіації м. Бреда та практики військових медіацій у Королівській військовій академії, а також неймовірні враження від архітектури країни, щирості та доброзичливості голландців зробили подорож надзвичайною.

Усі учасники отримали сертифікати про міжнародне стажування та наблизилися у своїй компетентності до екзаменування на визначення відповідного рейтингового рівня у IRM – міжнародного реєстру медіаторів.

Дордрехт, Бреда, Роттердам - міста, які залишили у серці кожного учасника візиту велику любов до Нідерландів і щирі сподівання на ще не одну таку подорож.

Висловлюємо велику вдячність директору Школи перемовин та медіації ННІК класичного університету Тернополя, ректору Нідерландської бізнес-академії, керівнику Міжнародної асоціації медіації, медіатору, коучу, тренеру, професору Яну ван Звітену за високий рівень організації навчальної програми, фаховість та уміння легко навчати складних речей, практико-орієнтовану спрямованість занять, надзвичайно цікаві екскурсії мальовничими куточками Дордрехта і Бреди та гостинність.

Дякуємо досвідченій медіаторці, професорці НЛБА, яка спеціалізується у медіації в сімейних, господарських та кримінальних справах, Геї ван Кломпенбург, за глибокий аналіз медіації в Нідерландах, надзвичайно цікаві тренінги.

Велике спасибі пані Івет Люїс – професорці НЛБА, медіаторці, менеджерці з міжнародної співпраці, координаторці з міжнародної мобільності за надану нам можливість та приємні подарунки.

Ми у захваті від чудових та високопрофесійних ко-тренерів – Яни Амельчиць (Недашківської) та Оксани Олійник. Дякуємо за те, що щедро ділилися своїм досвідом та постійно підтримували учасників стажування, за тепло емоцій, поради та професійний переклад.