» » Лекція «Державна підтримка підприємств малого і середнього бізнесу».

Лекція «Державна підтримка підприємств малого і середнього бізнесу».

Дата: 17-03-2023, 11:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З метою підвищення рівня практичних навичок та компетентностей для студентів 3 курсу, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування»,  16 березня 2023 року було проведено лекцію на тему «Державна підтримка малого і середнього бізнесу».

Спікер – менеджер по роботі з клієнтами Бізнес Банкінгу відділу регіональних продажів мікро- та малого бізнесу (АТ Райффайзен Банк, Базове відділення м. Тернопіль) Павло Ткаченко.

Упродовж лекції, яку модерувала кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу Галина Забчук, учасники обговорювали необхідність державної підтримки щодо розвитку підприємництва, механізм реалізації програми «Доступні кредити 5-7-9», процедура набуття ММП статусу учасника програми, базову процентну ставку за кредитом ММП, за яким може надаватись Державна підтримка у вигляді компенсації процентів, комісія за надання кредиту, ліміт Державної допомоги.

 Юнаки та дівчата цікавилися питаннями щодо термінів розгляду заявки на кредит, пріоритетними напрямками видачі кредитів 5-7-9, основними методами реструктуризації кредитів.

У ході спілкування пан Павло розкрив покращення доступу малого та середнього бізнесу до фінансування, зокрема шляхом подальшої реалізації, удосконалення Державної програми “Доступні кредити 5-7-9”, тимчасові послаблення та підтримку для бізнесу під час дії воєнного стану, процедуру розрахунку та виплати компенсації процентів, дав відповіді на запитання студентів.

Наприкінці заняття студенти подякували за цікаву та пізнавальну лекцію, а модератор Галина Забчук обговорила із Павлом Ткаченком перспективи подальшої співпраці.

Дякуємо Павлу Ткаченку за цікаву зустріч!