» » Лекція «Практичні аспекти застосування автоматизованої банківської системи Б2 в АТ «Правекс Банк»

Лекція «Практичні аспекти застосування автоматизованої банківської системи Б2 в АТ «Правекс Банк»

Дата: 16-03-2023, 09:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах практико-орієнтованого навчання для підвищення рівня практичних, фахових, предметних компетентностей, за ініціативи д.е.н., професора кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу Західноукраїнського національного університету Олександра Дзюблюка, к.е.н., доцента Ярослава Чайковського та к.е.н., доцентки Ольги Іващук, для студентів 1-3 курсів факультету фінансів та обліку освітньо-професійних програм «Банківська справа» та «Фінансовий менеджмент» було організовано зустріч з директоркою відділення «Тернопільська обласна дирекція АТ «Правекс Банк» Світланою Петричкович.

Світлана Петричкович провела лекцію «Практичні аспекти застосування автоматизованої банківської системи Б2 в АТ «Правекс Банк» у тренінг-центрі ФФО «Імітаційний банк».

Також Світлана Іванівна охарактеризувала практичні аспекти роботи відділення, яке надає весь спектр банківських послуг роздрібним і корпоративним клієнтам за допомогою автоматизованої банківської системи (АБС) Б2. Працівники «Тернопільська обласна дирекція АТ «Правекс Банк», використовуючи АБС Б2, здійснюють відкриття поточних рахунків юридичним і фізичним особам, кредитні та інші операції.

Лектор зазначила, що використання автоматизованої банківської системи Б2 у навчальному процесі сприяє закріпленню отриманих студентами теоретичних знань, а також набуттю ними практичних навичок та умінь працювати за спеціальністю  «Фінанси, банківська справа та страхування», дозволяє молоді опанувати банківські бізнес-процеси, які адаптовані до сучасного ринку банківських операцій.

Світлана Петричкович навела банківські установи, які у своїй діяльності використовують АБС Б2, а також особливості використання інших систем, зокрема CRM, ознайомила студентів із особливостями функціонування іноземного банку в Україні на прикладі АТ «Правекс Банк». У 2008 році АТ «Правекс банк» став  частиною групи  Інтеза Санпаоло (Intesa Sanpaolo), провідної банківської групи в Єврозоні, яка є лідером в Італії в усіх сферах бізнесу (роздрібний, корпоративний та управління активами) та присутня у всьому світі. Група Інтеза Санпаоло є провідним банком в Італії та одним з найнадійніших та найприбутковіших банків в Європі. Він пропонує послуги комерційного, корпоративного та інвестиційного банкінгу, послуги щодо управління активами та страхові послуги.

Використовуючи найкращі практики та міжнародну присутність групи Intesa Sanpaolo, АТ «Правекс Банк» пропонує інноваційні рішення для корпоративних клієнтів щодо депозитів, кредитів, міжнародних платежів та грошових переказів. Серед основних продуктів для роздрібних клієнтів АТ «Правекс Банк» – іпотечне кредитування, кредитування бізнесу, карткові кредитні продукти та пакети карткових послуг, зокрема «Фамільний».

У ході спілкування Світлана Іванівна відповіла на запитання викладачів і студентів з процентної політики, карткових продуктів банку та ін.